Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NESTLÉ ZA ZDRAVIJU BUDUĆNOST

ZdravoRastimo

Osnovni cilj kompanije Nestlé jeste unapređenje kvaliteta života i doprinos zdravijoj budućnosti pojedinaca i porodica.

Nestlé nastoji da edukuje i inspiriše ljude da žive zdravim životom, naročito decu, jer detinjstvo je period intenzivnog rasta i razvoja u kome je potrebno obezbediti odgovarajući unos energije. Zato je važno u tom periodu podsticati formiranje zdravih životnih navika u domenu pravilne ishrane i fizičke aktivnosti. To doprinosi da se zaštiti i unapredi zdravlje, spreči nastanak poremećaja, oboljenja i stanja koja su u neposrednoj vezi sa nepravilnom ishranom i fizičkom neaktivnošću.

Nestlé for Healthier Kids program

Svestan uticaja koji prehrambena industrija ima na navike potrošača, Nestlé je još 2008. godine, zajedno sa predstavnicima najvećih svetskih kompanija koje se bave proizvodnjom hrane i bezalkoholnih pića, potpisao globalnu obavezu u okviru koje se preduzimaju aktivnosti kako bi se implementirala Globalna strategija za ishranu, telesnu aktivnost i zdravlje, izdata od strane Svetske zdravstvene organizacije.

U skladu sa tim i svojom misijom, Nestlé na globalnom nivou, od 2009. godine, pokreće inicijativu „Healthy Kids Programme“ čiji je cilj edukacija đaka u osnovnim školama o važnosti ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću, a koji je do sada obuhvatio oko 30 miliona dece. Ambicija kompanije Nestlé je da do 2030. godine pomogne da više od 50 miliona njih živi zdravije živote.

Program „ZdravoRastimo“

Kao deo globalne inicijative „Healthy Kids“ nastao je program „ZdravoRastimo“ sa ciljem podizanja svesti o pravilnoj ishrani, zdravlju, zdravom životu kao i popularizovanja fizičke aktivnosti i sporta među učenicima. U Srbiji je ovaj program prvi put pokrenut 2011. godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Projekat se realizuje u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, a glavni nosioci su nastavnici fizičkog vaspitanja u osnovnim školama. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ pružio je podršku projektu kroz reviziju edukativnih materijala i praćenje rezultata unapređenja znanja učenika.

Od kada je započet, više od 45.500 dece prošlo je kroz važne klasične i međuvršnjačke edukacije na teme zdrave ishrane i fizičke aktivnosti.

Već skoro deceniju kako se projekat „ZdravoRastimo“ realizuje, obuhvaćene su brojne škole i zajednice širom Srbije, hiljade dece, nastavnika i roditelja, koji su se ujedinili u borbi za zdraviju budučnost najmlađih.

Article Type