Sort by
Sort by

Dva prestižna priznanja za Nestlé Srbija

Dva prestižna priznanja za Nestlé Srbija
Back to Press releases

Na godišnjem CSR&ESG Forumu koji organizuju Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje u sklopu projekta „Održivi razvoj za sve“, Nestlé Srbija osvojio je po drugi put zaredom titulu „Šampiona održivosti“, kao i posebno priznanje za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2022. godini.

„Dva velika priznanja koja je naša kompanija dobila u jednom danu pokazuju da je Nestlé istinski posvećen ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja i da svojim delima pruža aktivan doprinos njihovom ostvarenju. Ove nagrade, kojima zaokružujemo izuzetno uspešnu 2022. godinu, za nas ostaju podstrek da i u 2023. godini energiju i resurse usmerimo na održive vidove poslovanja.“, istakla je Marjana Davidović, generalna direktorka Nestlé-a za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

Nestlé Srbija dobio je priznanje „Šampion održivosti“ za izuzetan doprinos podcilju 2.4 Agende 2030: Svet bez gladi – održivi sistemi za proizvodnju hrane i otporne poljoprivredne prakse. Ovaj cilj se odnosi na uspešnu implementaciju principa globalnog programa regenerativne poljoprivrede u Srbiji, kojima se čuva i obnavlja zemljište za buduće generacije, štiti životna sredina i pruža podrška domaćoj ekonomiji.

U okviru iste manifestacije, Nestlé Srbija je, zahvaljujući donaciji više od 25 tona hrane ugroženim kategorijama stanovništva u ukupnom iznosu većem od 38 miliona dinara, dobio i posebno priznanje za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2022. godini.

Nestlé sarađuje sa Federacijom banaka Srbije, Bankom hrane Beograd i Bankom hrane Vojvodine, organizujući donacije svojih proizvoda širom Srbije, na koji način se odgovorno postupa sa svim viškovima hrane i proizvoda. Kompanija redovnim praćenjem rokova trajanja, ispravnim skladištenjem i logistikom čuva bezbednost proizvoda koja je primarna, minimalizuje bacanje hrane i dodatno zagađenje vazduha, a što je najvažnije – pomaže onima kojima je to najpotrebnije.