Sort by
Sort by

Prva knjiga zdravih recepata za decu

Uskoro stiže prva knjiga zdravih recepata za decu, a autor može da bude svako od nas!
Prva knjiga zdravih recepata za decu
Back to Press releases

Beograd, 5. april 2021. godine –  Svetski lider u proizvodnji hrane i pića, kompanija Nestlé uskoro će predstaviti svoju prvu knjigu recepata za roditelje i njihove mališane – ZdravoKlopajmo kuvar! Interesantno je da se među autorima kuvara mogu naći svi – potrebno je samo poslati dovoljno zanimljiv recept za jelo od zdravih namirnica.

Trenuci provedeni sa decom treba da budu prilike za razvijanje zdravih navika, koje će ih pratiti kroz ceo život. Zbog toga se posvećeno angažujemo u podizanju svesti o važnosti formiranja zdravih životnih navika u oblasti ishrane i fizičke aktivnosti tokom detinjstva. To je period intenzivnog rasta i razvoja, i verujemo da je od ključne važnosti obezbediti deci odgovarajuće uslove i edukaciju.

Svaki roditelj zna kakav izazov može da predstavlja odsustvo inspiracije za svakodnevno spremanje zdravih i ukusnih jela za njihove mališane. Među onima koji se ponekad nađu u sličnoj situaciji su i popularni influenseri Strahinja Ćalović - Tatin Dnevnik, Aleksandra Đorđević - Big Mama i Tata i Mama Todora i Petre, koji su se među prvima priključili prikupljanju zdravih recepata za prvo izdanje ZdravoKlopajmo kuvara

Ukoliko želite da se baš vaš recept nađe u Kuvaru, posetite njihove profile na društvenim mrežama Instagram i Facebook, i do 15. aprila u komentarima ispod objave na ovu temu ostavite svoj zdrav recept. Svako od influensera odabraće po pet najkreativnijih recepata koji zadovoljavaju princip „tanjira zdrave ishrane“ i koji će se naći u odabranom društvu!

Već deceniju unazad, kroz projekat ZdravoRastimo“ kompanije Nestlé, više od 100.000 dece u Srbiji prošlo je kroz važne klasične i međuvršnjačke edukacije na temu zdravije ishrane i fizičke aktivnosti. Nestlé je najavio i povećanje investicija od 25 odsto u ovom projektu, kao i nastavak saradnje sa dosadašnjim partnerima i povezivanje sa drugim nacionalnim programima u cilju stvaranja zdravih navika kod dece.