Sort by
Sort by

KOMPANIJA NESTLÉ SAVEZNIK U BORBI PROTIV PANDEMIJE

Back to Press releases
Donacije28042020

 

Najveća svetska kompanija za proizvodnju hrane i pića donirala neophodnu medicinsku opremu Kliničkom centru Srbije, kao i hiljade paketa svojih proizvoda lekarima i ugroženim građanima

Beograd, 22. maj 2020Društveno odgovorna kompanija Nestlé donirala je 7 infuzionih pumpi Centru za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije, a za lekare, penzionere i druge koji su među ugroženima zbog pandemije virusa COVID-19, izdvojila je više od 200 hiljada potrebnih proizvoda.

„Kompanija Nestlé je već 15 godina lojalan partner Srbiji i trudimo se da kao pravi saborac pomognemo u teškim okolnostima u kojima se sada nalazi cela zemlja. Na ovaj način, posebno želimo da zahvalimo svim zaposlenima u bolnicama na njihovoj posvećenosti i požrtvovanosti“, izjavila je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova kompanije Nestlé Adriatic S.

Nestlé je u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje svoje proizvode donirao lekarima iz dečijih bolnica – Institutu za majku i dete, Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Bolnici za pedijatriju „Dr Olga Popović Dedijer” i Bolnici za dečje plućne bolesti i tuberkulozu pri KBC „Dr Dragiša Mišović”. Brojni Nestlé proizvodi stigli su i u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut”, kao i u Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica”.

Takođe, u saradnji sa Gradom  Beogradom i Privrednom komorom Srbije,  Nestlé  je za penzionere i druge ugrožene grupe donirao više od 35 hiljada supa, kao i nekoliko hiljada drugih važnih proizvoda.

Nestlé pouzdan partner i zemljama u regionu
Kompanija Nestlé donirala svoje proizvode i zdravstvenim ustanovama i bolničkom osoblju u zemljama u regionu – Klini
čkom centru Crne Gore i Institutu za javno zdravlje Severne Makedonije, kako bi im pružila podršku i iskazala zahvalnost za požrtvovanost tokom trajanja pandemije.

Vizija vodeće svetske kompanije u oblasti proizvodnje hrane i pića je da konstantno unapređuje živote ljudi, pomažući potrošačima da brinu za sebe i svoje najbliže. Nestlé će i dalje ulagati napore i sredstva za poboljšanje zajednice u kojoj posluje.