Sort by
Sort by

Marian Marinov: Beležimo najveći rast zbog vrednosti u koje duboko verujemo

Back to Press releases

Da li ste zadovoljni učinkom koji je kompanija pokazala u toku 2020. godine?

Nestlé je pokazao veliku otpornost u toku pandemije. Blagovremena i brza reakcija kompanije, počevši od prvih koraka, kada smo se postarali da su naši zaposleni, poslovni partneri i zajednica u kojoj poslujemo budu bezbedni, osigurali su kontinuirani rast i proizvodnju u toku 2020. godine. Posmatrajući poslovne rezultate iz 2020. godine, Nestlé je u regionu južnog Adrijatika (Srbija i Severna Makedonija) postigao rast od 4,4%. Ponosan sam na činjenicu da je ovaj region ispratio rast Nestlé-a na jugoistočnom evropskom tržištu, ali i rast na globalnom nivou, koji je bio najveći u proteklih pet godina – 3,6%.

Vrednosti u koje snažno verujemo – poverenje i odgovornost – dovele su upravo do toga da i u teškim vremenima zabeležimo takav rast. Lokalno smo ponosni na činjenicu da smo se još jednom dokazali kao pouzdan partner i odgovoran korporativni građanin Srbiji, pre svega zbog toga što nijednog trenutka nismo odstupili od filozofije koja predstavlja samu srž kompanije Nestlé, a to je da radimo na unapređivanju kvaliteta života i obezbeđivanju zdravije budućnosti za pojedince i porodice.

Ostajemo posvećeni stvaranju brojnih mogućnosti za razvoj mladih profesionalaca i vredno radimo na očuvanju životne sredine. Ohrabruje nas i činjenica da su ključne državne institucije prepoznale naš rad kao odličan primer modela na koji se gleda kao na okosnicu razvoja prehrambene industrije u Srbiji i kao kompaniju koja posebnu pažnju posvećuje očuvanju ovih vrednosti u lokalnoj zajednici.

Šta možemo da očekujemo od Nestlé-a u 2021. godini?

Posebno mi je drago da naglasim da ćemo ove godine nastaviti da investiramo u Nestlé fabriku u Surčinu, koja je jedna od dve fabrike u regionu. U decembru 2019. godine, naša fabrika postigla je ambiciozni „Zero Waste to Landfill“ cilj, postavši tako prva fabrika u Srbiji koja je prestala da odlaže otpad na deponije. Na taj način, ostali smo verni globalnom cilju kompanije ka postizanju neto-nultih emisija do 2050. godine. Očekuju nas velike stvari u Nestlé fabrici u Surčinu, uključujuči i lansiranje novih proizvoda.

Iako je godina za nama donela do sada neviđene izazove za poslovanje širom sveta, ubrzala je i procese koji su u današnje vreme neminovni, a tu pre svega mislim na digitalizaciju. Posvećenim radom naših timova i menadžmenta uspeli smo da se za kratko vreme prilagodimo novonastalim uslovima, da zaposlenima obezbedimo neometan nastavak rada i preselimo čitavo poslovanje u onlajn domen. U Nestlé-u digitalizaciju vidimo kao kamen temeljac budućeg poslovanja i sa velikom posvećenošću ćemo nastaviti da radimo ka daljoj implementaciji tehnologije u svakodnevnim aktivnostima.

Duboko verujemo da u mladima leži neverovatan potencijal, a ove godine ćemo se posebno potruditi da im pružimo svaku moguću priliku da se sa nama dalje usavršavaju i stiču vredna iskustva koja će im značajno doprineti u budućim karijerama.