Sort by
Sort by

Nestlé Adriatic nagrađen prestižnom nagradom za programe razvoja zaposlenih

Kompanija Nestle
Back to Press releases

Kompanija Nestlé Adriatic osvojila je specijalno priznanje za program razvoja budućih lidera na 10. jubilarnoj dodeli Talent Management nagrada. Ovo priznanje, koje dodeljuje međunarodna kompanija Stanton Chase, prepoznaje izuzetno angažovanje kompanije Nestlé u oblasti razvoja mladih talenata, edukacije i podrške u zapošljavanju. 

Najveći svetski proizvođač hrane i pića čvrsto veruje u svoju odgovornost da pruži podršku mladima da se bolje pripreme za budućnost. U Srbiji je 32.000 mladih učestvovalo u aktivnostima kompanije kroz 380 praktikantskih programa i 160 radionica, sprovedenih sa ciljem razvoja znanja i veština koji se traže na tržištu rada.

Kompanija aktivno sarađuje sa različitim obrazovnim institucijama i studentskim organizacijama, uključujući Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, ESTIEM, AIESEC, WSSSR i mnoge druge. Održane su brojne radionice/predavanja na temu pisanja CV-a, pripreme za intervju, uređivanja LinkedIn profila i održivog razvoja, dok su na danima otvorenih vrata u fabrici i sedištu kompanije studenti dobili uvid u procese proizvodnje i poslovanja. 

Kroz partnerstvo s Privrednom komorom Srbije, već treću godinu zaredom Nestlé uspešno realizuje programe dualnog obrazovanja u fabrici u Surčinu. Nedavno je potpisan ugovor sa Ekonomskim fakultetom uz podršku Švajcarsko-srpske trgovinske komore, što dodatno jača već uspešnu saradnju.

Nestlé je posebno ponosan na svoj program plaćene letnje prakse Summer’s Cool, koji je ove godine organizovan po četvrti put. Pod mentorstvom najboljih stručnjaka kompanije, 50 diplomaca i postdiplomaca iz Srbije, Rumunije, Bugarske i Hrvatske prošlo je treninge u različitim sektorima, od finansija do digitalnog marketinga.

Tijana Bošnjak, menadžerka ljudskih resursa u Nestlé Srbija

Sve aktivnosti imaju za svrhu podsticanje profesionalnog rasta, razvoja i zapošljivosti mladih i deo su globalnog programa „Nestlé Needs YOUth“, koji ove godine obeležava 10 godina postojanja. Ambicija je pomoći 10 miliona mladih ljudi da dobiju priliku za zaposlenje do 2030. godine.

„Velika je čast biti prepoznat za zalaganje i trud uložen u razvoj budućih lidera, kao i za brojne inicijative usmerene ka mentorstvu, obuci i edukaciji naših zaposlenih. Posvećeni smo stvaranju okruženja u kome svaki zaposleni može da razvija svoje veštine i talente, a ovo priznanje predstavlja dodatnu inspiraciju za buduće inicijative i kontinuirani razvoj našeg tima. Uz to, kao i do sada ostajemo predani svom cilju pružanja podrške mladima i nastavićemo da razvijamo programe koji doprinose njihovom obrazovanju, profesionalnom rastu i karijernom uspehu,“ istakla je Tijana Bošnjak, menadžerka ljudskih resursa u Nestlé Srbija.

Pored ove nagrade, kompanija Nestlé je nedavno osvojila još dva priznanja - Prijatelj porodice, koje dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiji, kao i priznanje za donaciju hrane najugroženijima i doprinos u borbi protiv siromaštva koju su u 2023. godini, kompaniji dodelili Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo.