Sort by
Sort by

Najbolje u Srbiji: Potrošači izabrali „Začin C“ kao omiljeni dodatak jelu

Začin C
Back to Press releases

Beograd, 28. april – Već 11. godinu zaredom, potrošači u Srbiji odabrali su Začin C, kompanije Nestlé Adriatic, za svoj omiljeni dodatak jelu u akciji „Moj izbor“, koja se organizuje u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji“. Začin C, poznat po svom kvalitetu i dugogodišnjoj tradiciji, pobedio je u svojoj kategoriji nakon tri kruga glasanja, od kojih je poslednji obavljen na terenu u deset gradova Srbije. Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova u 24 kategorije.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je Začin C već 11. godinu zaredom odabran kao omiljeni začin potrošača. Začin C ima tradiciju dugu 40 godina i Nestlé konstantno radi na inovacijama kako bi ispratio potrebe potrošača. Ovo priznanje nam je dragoceno i daje nam podstrek da nastavimo da posvećeno osiguravamo kvalitet ove jedinstvene mešavine začina i sušenog povrća“, izjavila je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Nestlé Adriatic S.

Kompanija Nestlé preuzela je poslovanje „Centroproizvoda“ 2011. godine, od kada se Začin C proizvodi u fabrici kompanije u Surčinu.

Dodelu priznanja „Moj izbor” za omiljene domaće proizvode i brendove organizuje udruženje „Moja Srbija”, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova.

Brend C tokom godina svog postojanja prošao je kroz mnoge promene. Najveća promena desila se kada je NESTLÉ kupio CENTROPROIZVOD (asortiman kulinarskih proizvoda). Istog trenutka započinju investicije i primenjivanje potpuno novih međunarodnih standarda u proizvodnji, inovacije, kontrola kvaliteta. Usledila je renovacija, optimizacija i poboljšanje receptura celog asortimana. U toku renovacije C receptura (supe, mešavine začina, dodaci jelima, sosevi), Nestlé posebnu brigu posvećuje smanjenju nutrijenata od javno zdravstvenog interesa: so, šećer, zasićene masne kiseline i trans masne kiseline koje se pokusavaju potpuno ukloniti iz proizvoda.