Sort by
Sort by

Više od 6.500 osnovaca iz cele Srbije učestvovalo na ZdravoRastimo turniru znanja

Proglašeno 50 malih šampiona zdravog života

turnir znanja zdravim navikama do nagrada
Back to Press releases

Beograd, 8. oktobar 2021Više od 6.500 osnovaca iz cele Srbije nadmetalo se u ZdravoRastimo turniru znanja - onlajn kvizu koji je kompanija Nestlé organizovala u okviru svoje dugogodišnje kampanje ZdravoRastimo. Najuspešnijih 50 takmičara, koji su se pokazali kao pravi šampioni zdravog života, osvojili su vaučere za kupovinu sportske opreme i druge gedžete za sportske aktivnosti i pripremu zdravih jela.

Turnir znanja realizovan je u saradnji sa platformom Shtreber.com, na kojoj su učenici imali priliku da od 20. septembra do 5. oktobra odgovaraju na pitanja, skupljaju poene i usput nauče mnogo o važnosti pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i sna za pravilan razvoj.

Pitanja su bila šarolika i ne toliko teška. Trebalo je da znaju zašto ne treba preskakati doručak, koliko je čaša vode je potrebno popiti dnevno ili zašto se mahunarke smatraju dobrom zamenom za životinjske proizvode. Sa brojem poena rastao je i status takmičara, od početnog „školarca“ do „sveznalice“, „štrebera“ i „supergenija“.

Turnir je deo programa ZdravoRastimo koji kompanija Nestlé već 10 godina sprovodi u Srbiji sa ciljem da doprinese uspostavljanju zdravih životnih navika kod dece. Za to vreme je više od 100.000 osnovaca iz cele Srbije steklo nova znanja o vitaminima, proteinima i drugim sastojcima koji bi trebalo da su svakodnevno na tanjiru, kao i onima koje bi valjalo ograničiti. Uspehu programa najviše su doprineli maštoviti i posvećeni nastavnici, koji su osmišljavali kuvarske radionice i razne sportske aktivnosti.

„Čestitamo takmičarima koji su se znanjem izborili za nagrade, a i svima ostalima koji su masovnim učešćem na turniru pokazali da ove teme, osim što su životno važne, mogu da budu i zabavne ako im se pristupi na pravi način. U proteklih 10 godina formirali smo 10 generacija ambasadora zdravog života, koji dalje nesebično šire znanje među vršnjacima i unutar porodice. Nestlé će i dalje biti podrška roditeljima i čitavom društvu u nastojanju da se dobre životne navike formiraju od malih nogu“, rekla je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Nestlé Adriatic S.

Turnir je realizovan uz podršku Saveza za školski sport Srbije, platforme Shtreber, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta. Takmičenje, kao i ceo program, nemaju  komercijalni karakter.