Sort by
Sort by

Prvi put u Evropi: Nestlé predstavio svoju novu ambalažu za vodu napravljenu od 100% reciklirane plastike

Odlična vest u borbi za očuvanje okoline stiže iz Belgije, u kojoj je Nestlé prvi put u Evropi predstavio sopstvenu PET flašu od 100% reciklirane plastike. Nova ambalaža, proizvedena od visokokvalitetne reciklirane plastike, moći će ponovo da se reciklira, čime je njen uticaj na okolinu smanjen na najmanju moguću meru. Ovo predstavlja prekretnicu za najveću svetsku prehrambenu kompaniju, koja se u svojim ciljevima javno obavezala da će do 2025. godine 100 odsto njenih pakovanja biti od materijala koji će moći ponovo da se iskoriste ili recikliraju.

„U junu kao mesecu brige za okolinu govorili smo koliko je Nestlé ozbiljno shvatio svoju ulogu u zaštiti prirode i važnosti smanjenja upotrebe plastike, kao i o novim linijama proizvodnje koje razvijamo u svakom delu sveta. Važno je napomenuti da uvođenjem novih tehnologija naši proizvodi ni najmanje ne gube na sigurnosti i kvalitetu, već se i dalje bespogovorno neguju najviši standardi kvaliteta. Ova vest je tek jedna u nizu planova za budućnost i vetar u leđa kako nama, tako i našim partnerima”, istakla je Milica Milanović, menadžer korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic S.

Kada je reč o ovoj važnoj temi, osim tehnološkog napretka, Nestlé podjednako vodi računa i o promeni načina razmišljanja svojih zaposlenih. Na primer, tokom samo jednog dana oko devet hiljada zaposlenih u 38 zemalja, među kojima i oni iz našeg regiona, prikupilo je ukupno čak 92 tone otpada. U Srbiji, 18. marta ove godine njih 40 je za samo sat vremena prikupilo 100 kilograma smeća sa obale jezera u Surčinu, a 21. juna zaposleni u kompaniji Nestlé očistili su deo obale Save u beogradskom naselju Boljevci. Na taj način kompanija je još jednom potvrdila da i najmanja promena kreće od nas samih.

Prvi Nestlé brend koji će biti distribuiran u novim rPET bocama biće belgijska prirodna mineralna voda Valvert.

Više informacija o naporima kompanije Nestlé u rešavanju problema plastičnog ambalažnog otpada možete pronaći na sledećem linku.

Infografika