Sort by
Sort by

Za vedra letnja jutra: Novi ukusi Nestlé žitarica

Back to Press releases
Beograd
Za potrošače u Srbiji, a naročito za oko 70.000 osetljivih na gluten, omogućen raznovrsniji izbor bezglutenskih proizvoda - Corn Flakes sa ukusom čokolade i Corn Flakes sa medom i kikirikijem

Kompanija Nestlé proširila je ponudu proizvoda bez glutena novim ukusima žitarica za doručak – Nestlé Corn Flakes sa ukusom čokolade i Nestlé Corn Flakes sa medom i kikirikijem, kako bi odgovorila na potrebe sve većeg broja ljudi koji boluju od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika netolerancije na gluten. 

Ishrana koja ne uključuje ovaj protein nekima je postala stil života, a drugima je pak nužnost. Kao osnovni problem, oboleli navode nemogućnost lakog pronalaska ovih proizvoda, koji bi istovremeno bili i ukusni i hranljivi i uključivali cenovnu pristupačnost. Ukoliko se u obzir uzme i činjenica da i vrlo male količine glutena mogu ugroziti zdravlje, neophodno je obezbediti posebne uslove za proizvodnju bezglutenskih proizvoda.

Svi Nestlé artikli bez glutena, uključujući bezglutenske žitarice, imaju sertifikat Evropske asocijacije udruženja obolelih od celijakije, kao i prepoznatljiv znak precrtanog zrna pšenice na pakovanju. Takođe, novi Corn Flakes ukusi obogaćeni su i vitaminima. 

Pored kontinuiranog obogaćivanja proizvoda hranljivim materijama, povećanje procenata celog zrna i smanjenje količine soli i šećera samo su neki od načina kojima ova kompanija doprinosi rešavanju vodećih problema današnjice kada je reč o ishrani. 

Da biste se uverili u dobar ukus i hranljivost Nestlé žitarica bez glutena, predlažemo kreativne bezglutenske recepte koji će doprineti užitku u vašem novom omiljenom ukusu: 

 
Kolačići sa Corn Flakes-om i kokosom bez glutena
Sastojci:
2 belanca
125g šećera u zrnu
5ml (1 kašičica) vanile bez glutena
750g Nestlé Corn Flakes žitarica bez   
    glutena (Corn Flakes sa ukusom   
    čokolade ili sa medom i kikirikijem)
    250g kokosa
125g čokolade za kuvanje, istopiti

Zagrejte rernu na 150°C. Napravite dve podloge za kolačiće od papira za pečenje. U posudi srednjih dimenzija, razmutite belanca dok se ne stvori pena. Dodajte šećer postepeno, 15ml (1 kašičica) i mutite dok se smesa ne stvrdne. Dodajte vanilu, žitarice i kokos. Smesu rasporedite na papir za pečenje u obliku kolačića, na rastojanju 5 cm jedan od drugog. Pecite 15 do 18 minuta dok kolačići blago ne porumene. Kada se ohlade, prelijte ih istopljenom čokoladom i poslužite. 

Pečeno voće sa hrskavim prelivom bez glutena
Sastojci:
4 sveža manga srednje veličine 
    iseći na komade veličine 2.5cm
500g jagoda
45g (3 kašičice) smeđeg šećera
30ml (2 kašičice) soka od narandže
5g (1 kašičica) mlevenog cimeta
500g Nestlé Corn Flakes žitarica 
75g iseckanog badema ili oraha
Po želji, navedeno voće zameniti  
    drugim 

Poređajte komadiće manga i jagode u posudu za pečenje, čije ćete dno prethodno namazati uljem ili maslacem. U činiji izmešajte smeđi šećer, sok od pomorandže i cimet. Pospite preko voća. Pecite 20 minuta, na 190°C. Pospite preko voća Nestlé CORN FLAKES bez glutena i orahe. Pecite još 10 minuta dok korica ne porumeni i voće postane meko na dodir viljuškom. Prijatno!