Sort by
Sort by

Izvršni potpredsednik kompanije Nestlé u poseti Srbiji

Back to Press releases
Beograd

Laurent Freixe (Lorаn Frеks), izvršni potpredsednik kompanije Nestlé i direktor za Nestlé zona Evropa, danas je posetio Srbiju i razgovarao sa srpskim premijerom o posvećenosti kompanije srpskom tržištu, kao i trenutnim poslovnim aktivnostima kompanije. Gospodin Freks je iskoristio posetu i za obilazak dve fabrike kompanije Nestlé u Srbiji, fabriku sladoleda u Staroj Pazovi i fabriku u Surčinu, koju je kompanija Nestlé zvanično preuzela od Centroproizvoda u decembru prošle godine.

U razgovoru sa premijerom Srbije, Mirkom Cvetkovićem, gospodin Freks naveo je da je kompanija Nestlé prepoznala potencijal srpske privrede, naročito u prehrambenom sektoru i da preuzimanje Centroproizvoda predstavlja deo dugoročnog plana razvoja poslovanja kompanije Nestlé u Srbiji i regionu. 

 „Srpsko tržište je od strateške važnosti za poslovanje kompanije u Adriatik regionu, što potvrđuju i naši planovi da ulažemo u razvoj postojećih proizvoda, kao i u proizvodnju brendova koji se trenutno uvoze u Srbiju. Početak proizvodnje sladoleda za tržište Evropske unije ukazuje na našu orijentisanost ka izvozu, a isti model planiramo da primenimo i na proizvode iz fabrike u Surčinu, kao i da unapredimo i ojačamo saradnju sa lokalnim dobavljačima ”, rekao je gospodin Freks.