NESCAFÉ, prva instant kafa na svetu, slavi svoj 75. rođendan

Back to Press releases
Beograd,

NESCAFÉ, prva instant kafa na svetu, slavi svoj 75. rođendan

NESCAFÉ danas obeležava 75 godina postojanja kao vodeći brend na svetskom tržištu u kategoriji instant kafe. Nakon 75 godina od lansiranja NESCAFÉ-a, svake sekunde se popije više od 5,500 šoljica ovog napitka. NESCAFÉ, brend kompanije Nestlé, koja je davne 1938. izmislila instant kafu, danas drži 60% udela u tom segmentu na srpskom tržištu.

„Slavimo bogatu istoriju i nasleđe NESCAFÉ-a, prve instant kafe na svetu koja je tokom 75 godina svog postojanja sačuvala prepoznatljiv ukus. NESCAFÉ je danas prisutan u 180 zemalja, a s obzirom na vodeću poziciju u kategoriji proizvođača kafe, planiramo da nastavimo sa ekspanzijom“, istakao je Carsten Fredholm, šef Nestlé-ove strateške poslovne jedinice za napitke.

NESCAFÉ je nastao usled Svetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik kompanije Nestlé, Luis Daples (Louis Dapples), dobio zadatak da kafu, nagomilanu u skladištima u Brazilu, pretvori u rastvorljive kocke kafe. Tri godine istraživanja pokazale su da kafa pretvorena u prašak duže zadržava svoj ukus. Kao rezultat, 1938. godine je nastala prva instant kafa na svetu – NESCAFÉ.

Koliko je kafa deo naše svakodnevice govori i činjenica da je upravo kafa drugi najkorišćeniji proizvod na svetu, nakon nafte. Upravo zbog toga, NESCAFÉ svoj asortiman prilagođava ukusima lokalnih potrošača, pa ne čudi činjenica kako u svetu postoji više od 200 različitih ukusa NESCAFÉ-a.