Sort by
Sort by

Nestlé proširio asortiman hrane za odojčad – Voćni pirei za decu

Back to Press releases
Beograd

Novi proizvodi sadrže samo prirodno prisutne šećere, bez boja i konzervansa, sa visokim sadržajem vitamina C

Pored formula za odojčad, žitnih pahuljica i mlečnih deserta,  kompanija Nestlé proširila je asortiman hrane za odojčad novim proizvodom, voćnim pireima. Nestlé Voćni pirei sadrže samo prirodno prisutne šećere, bez boja i konzervansa, sa visokim sadržajem vitamina C, predstavljaju dopunu dojenju i deo su raznovrsne ishrane odojčadi nakon šestog meseca starosti.

Nakon prvih četiri do šest meseci hranjenja isključivo majčinim mlekom potrebno je uvesti nove namirnice u dečiju ishranu. Ovo je period intenzivnog rasta odojčadi u kome se udvostručuje njihova porođajna težina, pa nutrijenti dobijeni isključivo iz majčinog mleka tada više nisu dovoljni i treba se uvesti dopuna.

Pedijatri preporučuju da se u početku dopuna ishrane temelji na manje slatkim i namirnicama koje se lako vare, kao i onima niske alergenosti. „U zemljama Zapadne Evrope prve kašice za odojčad pripremaju se od mleka i žitarica – na primer, pahuljica od kukuruza i pirinča, dok u našim krajevima, tradicionalno, dopuna ishrane započinje voćnim kašicama od jabuke, kruške ili banane. Upravo zato kompanija Nestlé je proširila asortiman hrane za odojčad  voćnim pireima“ – izjavila je Maja Brlet Bahmet, Brend menadžer kategorije dečije hrane. „Novi proizvodi su odgovor na potrebe savremenih mama koje svojoj deci žele da osiguraju visoko kvalitetan i hranljiv obrok, a koji je odmah spreman za upotrebu“, dodala je.

Nestlé Voćni pirei na tržištu Srbije dostupni su u tri kombinacije, u pakovanju od 90 grama – banana, kruška i jabuka, jabuka i banana sa žitaricama koje su namenjene deci od 6 meseci starosti, kao i jabuka, bundeva i borovnica, koje su namenjene deci starijoj od 8 meseci.