Sort by
Sort by

Nestlé zvanično akreditovan za program dualnog obrazovanja

Nestle laborantica u laboratoriju
Back to Press releases

Beograd, 08. jul 2021 - Kompanija Nestlé, svetski lider u proizvodnji hrane i pića, zvanično je postala deo programa dualnog obrazovanja, ispunivši uslove za učenje kroz rad za obrazovne profile „tehničar mehatronike“ i „električar“. Uspešno sprovedenom akreditacijom od strane Privredne komore Srbije, i dobijanjem instruktorske licence za četiri zaposlena, kompanija je dodatno otvorila vrata mladim ljudima da steknu praktične i primenljive veštine u realnom radnom okruženju fabrike u Surčinu, istovremeno odgovarajući potrebama tržišta rada za zanimanjima za kojima postoji tražnja, a koja ne mogu da privuku dovoljan broj mladih.
 
„Podrška mladima kroz pružanje prilika za sticanje veština i dodatno usavršavanje pri započinjanju karijere oduvek je bila među našim prioritetima. U prilog tome ide i činjenica da u kompaniji Nestlé u Srbiji, 46 odsto zaposlenih čine milenijalci, odnosno osobe rođene od 1981. do 1996. godine. Program dualnog obrazovanja vidimo kao mogućnost da dodatno pomognemo mladim osobama u procesu edukacije, što ujedno smatramo i našom obavezom prema lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, jer savremeni tehnološki razvoj leži upravo u kompanijama“, izjavila je Jovana Uzelac, direktorka ljudskih resursa kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.

Pored programa dualnog obrazovanja, inicijativa Nestlé Alliance for YOUth, koja je pokrenuta sa nekoliko evropskih partnera, usmerena je u potpunosti na mlade i otvaranje novih mogućnosti na tržištu rada, a u okviru njega u Nestlé Adrijatik regiji zaposlene su 194 osobe mlađe od 30 godina. Sa ciljem da poboljša dostupnost radnog iskustva i praksi, Nestlé je od 2014. okupio 340 poslovnih partnera i ustanovio 1100 programa mentorstva širom Evrope.