Sort by
Sort by

Nestlé širom sveta podržava podupire razvoj dečijih sportova

Back to Press releases
Beograd

U narednih pet godina, kompanija Nestlé biće sponzor jednog od najvećih svetskih sportskih programa za omladinski razvoj – „Međunarodne asocijacije atletskih federacija dečijih sportova’’ (International Association of Athletics Federations’ (IAAF) - Kids Athletics programme). Ovim putem Nestlé dodatno promoviše i podržava principe podsticanja zdravijeg načina života, bavljenja sportom kao i obrazovanja o pravilnoj ishrani.

Ova globalna inicijativa ima za cilj da podstiče decu školskog uzrasta da učestvuju u sportu, ali i da ih edukuje o zdravom načinu života. Ona, takođe, podržava razvoj budućih sportista.

„Globalna prepoznatljivost kompanije Nestlé zasniva se na zdravoj ishrani, promociji zdravlja i bavljenja fizičkim aktivnostima i kao takva pomaže da se ciljevi „Dečijih sportova” ne samo ostvare, već i poboljšaju.”  izjavio je Lemin Dajak (Lamine Diack),  predsednik  IAAF. „Ovo sponzorstvo omogućava sportistima da dopru do dece i da ih ohrabre da zdravije žive svoj život”.

Program „Dečji sportovi” je nastao 2005. godine i do sada je u njemu učestvovalo preko 1.5 miliona dece na preko sto lokacija. Uz pomoću kompanije Nestlé,  IAAF će učvrstiti i proširiti svoj program, te  biti u mogućnosti da obezbedi  dodatnu obuku za sportske predavače i trenere.

„Drago nam je da smo u prilici da ostvarimo petogodišnju saradnju sa IAAF” izjavila  je Dženet Vout (Janet Voute), zamenica predsednika kompanije Nestlé. „Pored pružanja podrške IAAF-ovom programu, verujemo i da će ovo partnerstvo poboljšati našu globalnu inicijativu Nestlé „Healthy Kids’’ koja ima za cilj da podstiče zdraviju ishranu, zdravlje i svest kod dece školskog uzrasta širom sveta”, dodala je ona.

U Srbiji, saradnja sa Atletskim savezom Srbije traje od 2007. godine  pod nazivom Nestlé školska atletska liga, a održava se u najvećim gradovima Srbije. Ove godine, takmičenja su održana u Čačku, Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu. Mali atletičari od 9 do 12 godina, takmičili su se u brojinim atletičarskim disciplinama, a u finalnom ciklusu takmičenja učestvovalo je više od 5.000 atletičara školskog uzrasta. Pored Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, podršku su ovoj inicijativi dali i naši najbolji atletičari Srbije: Ivana Španović, Marko Janković i Emir Bekrić.

Inicijativa Nestlé „Healthy Kids” pokrenuta je na svetskom nivou sa ciljem da promoviše obrazovanje o ishrani, izbalansiranu dijetu, veću fizičku aktivnost i zdraviji život dece uzrasta od 6 do 12 godina. „Healty Kids“ program kreiran je i realizovan u saradnji sa nadležnima za nacionalno zdravlje i obrazovanje, kao i ekspertima za dečiju ishranu i zdravstvenim radnicima, a u njemu je do sada učestvovalo preko 6 miliona dece u 60 država u svetu.

U okviru ove inicijative, u Srbiji je prošle godine pokrenut pilot projekat pod nazivom
„ZdravoRastimo“ koji je obuhvatio po tri škole u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.