Sort by
Sort by

Obaveštenje o dobrovoljnom povlačenju Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla krem svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine

Back to Press releases

 

Želeli bismo da vas obavestimo o našoj odluci o dobrovoljnom povlačenju postojećih serija i formata Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine sa tržišta Srbije. 

Ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018.

Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti. 

Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta. 

Kao odgovorna kompanija, želimo da osiguramo da svi proizvodi na tržištu budu u skladu sa visokim Nestlé standardima kvaliteta.

Sve navedeno se ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

Za dodatna pitanja o Cipiripi kremovima, kontaktirajte nas besplatno na 0800 000 100, radnim danima od 8:30 do 16:30h. 

Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti.

Nestlé Adriatic