Sort by
Sort by

Pojedinci i porodice su izabrali najbolje iz Srbije

Back to Press releases
Belgrade

U utorak, 27. februara 2018. godine, u Svečanoj sali Skupštine Beograda, u organizaciji udruženja „Moja Srbija“ i uz podršku potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, kao i Grada Beograda, po osmi put su svečano dodeljena priznanja „Moj izbor“ za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača.

Titula „Najomiljeniji proizvođač u Srbiji“ pripala je kao i prošle godine kompaniji „Nestlé Adriatic S d.o.o“, dok je osmi put zaredom nagradu „Moj izbor“ dobio Začin C u okviru kategorije „Supe, brašno i dodaci jelima“. Potpredsednica Vlade Srbije uručila je zlatne plakete „Moj izbor 2018“ za one proizvode i kompanije kojima su potrošači dali najviše poverenja.

Dodela priznanja „Moj izbor“ se organizuje u okviru kampanje „Srbija ima kvalitet“, koju već devet godina sprovodi udruženje „Moja Srbija“ sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji.

Priznanje „Moj izbor“ je prepoznatljivo po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu se našlo 780 domaćih proizvoda i brendova. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom krugu su glasali korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova su se plasirati u finale, gde ih je dočekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prošlogodišnje akcije. U finalnom krugu se našlo 140 brendova. Finalno glasanje je obavljeno na terenu, u 10 gradova Srbije, metodom „lice u lice“, na uzorku od 1.910 potrošača.