Sort by
Sort by

Ski trka gorskih službi

Back to Press releases
Kopaonik,

Pod pokroviteljstvom kompanije Nestlé, na stazi „Malo jezero” na Kopaoniku sinoć je uspešno održana još jedna tradicionalna regionalna noćna ski trka Gorske službe spašavanja Srbije na kojoj se okupilo 55 takmičara iz Srbije i 15 iz zemalja u regionu. Ovogodišnja trka imala je za temu retro stajling, učesnici su se takmičili u opremi iz osamdesetih i devedesetih, pa su tokom takmičenja sudije ocenjivale i kreativnost takmičara u odabiru ski opreme i proglasili Miloša Jevrića iz stanice Beograd za najautentičnije retro obučenog i opremljenog takmičara.

Prvo mesto na dual slalomu osvojio je Vladislav Mandić iz stanice Beograd, drugoplasirani je Dragutin Vujović iz GS Crne Gore, a trećeplasirani Ilija Nikolić iz stanice Beograd. Nakon trke, u klubu „Pub“, podeljene su diplome i zahvalnice učesnicima, prijateljima i sponzorima događaja, a takmičare su Beosport i Nestlé darivali vrednim nagradama.

Više od deceniju duga tradicija takmičenja, u organizaciji Gorske službe spašavanja (GSS), uz tradicionalno dobru pomoć kolega iz Skijališta Srbije, promoviše bezbednost i pravila ponašanja u ski centrima i na stazama, ali i veliča sportske vrednosti, ideju volonterizma i značaj saradnje države i nevladinog sektora. Pored tradicionalne sportske i zabavne manifestacije, održano je i okupljanje predstavnika stanica gorskih službi iz regiona, što je doprinelo razvoju saradnje i razmeni iskustava gorskih službi. GSS je ove godine uložila izuzetne napore, sa preko 45 hiljada sati uloženih na obuku, treninge i akcije spasavanja. Takođe, 125 spasioca licencirano je po međunarodnim standardima, kako bi se veliki broj njih pripremo, te dodatno obezbedila neophodna oprema radi što efikasnijeg reagovanja pozivima za pomoć, u šta su građani iz mnogih gradova i sela širom Srbije mogli da se uvere tokom nedavnog vanrednog stanja.

“Uz pomoć sponzora i prijatelja prikazali smo gostima naše sportsko lice, ali i vedar duh, čvrstinu i istrajnost koji su neophodni svakom volonteru. Kao neprofitna organizacija, koristimo svaku priliku da održimo timski duh i saradnju sa kolegama iz zemalja iz okruženja kako bi sačvali međunarodno priznat nivo obučenosti i uvek bili pripremljeni za pozive u pomoć, što je od vitalnog značaja i za rad Sektora za vanredne situacije,  čiji smo punopravni član“, ispred Gorske službe spašavanja izjavio je Đorđe Vdović.

Vanja Bobić, iz odeljenja za korporativne komunikacije kompanije Nestlé, povodom trke izjavila je: „Ski trka Gorske službe spašavanja je zabavan, a ujedno i veoma važan događaj, jer pored druženja mladih iz regiona, promoviše sigurnost, bezbednost i razvija ideje volonterizma. Ove godine, zbog vremenskih nepogoda koje su nas zadesile, spasilačke ekipe GSS-a pokazale su izuzetnu hrabrost, spremnost i humanost, na šta smo, kao njihovi dugogodišnji partneri, izuzetno ponosni. Nestlé se zalaže za promovisanje zdrave ishrane i zdravog načina života, te nam je veliko zadovoljstvo da svake godine podržimo ovu trku. “

Tokom celog vikenda, svi posetioci Kopanika, učesnici noćne trke i publika, bili su u prilici da uživaju uz brojne Nestlé proizvode. Tako su, pre kretanja na stazu, skijaši mogli da se razbude i ugreju uz NESCAFÉ, ali i da povrate snagu i energiju uz Kitkat čokoladice i Fitness žitarice i štanglice, koje su bile poslužene na svim ski stazama.