Ukusni i hranljivi jastučići sa celim zrnom – nove Nestlé Fitness Delice žitarice

Nove smernice o pravilnom načinu ishrane Odeljenja za poljoprivredu SAD: žitaricama sa celim zrnom ispuniti četvrtinu tanjira, odnosno uobičajenog obroka.

Nestlé je proširio svoju ponudu žitarica za doručak ukusnim i hranljivim jastučićima - Nestlé Fitness Delice. Ovi hrskavi jastučići se mogu naći u dva ukusa, sa finim čokoladnim, kao i sa voćnim punjenjem koje čini ukusan spoj jagode, maline i jabuke. Idealan su izbor za hranljiv i ukusan početak dana, jer su napravljeni sa celim zrnom pšenice, sadrže vitamine i minerale, uključujući kalcijum i gvožđe, i izvor su vlakana.

Mnogi nutricionisti ističu doručak kao osnovu pravilne ishrane i kao najvažniji obrok u toku dana. Zato kao dobar izbor za doručak preporučuju izbor između raznovrsnih žitarica sa celim zrnom. Na ovaj način ishrana se obogaćuje dodatnim hranljivim sastojcima – ugljenim hidratima i biljnim belančevinama, vitaminima i mineralima koji se nalaze u omotaču celog zrna.

Osim toga, prema novim smernicama Odeljenja za poljoprivredu SAD o pravilnom načinu ishrane nazvanim „Moj tanjir“ („My Plate“), preporuka je da žitaricama sa celim zrnom bude ispunjena četvrtina tanjira, odnosno uobičajenog obroka. Osim što se oslanjaju na osnove pravilne ishrane, nove smernice naglašavaju važnost uživanja u jelu, izbegavanje velikih porcija i uključivanje više različitih „boja“ u serviranje jela.

Nestlé će i dalje nastaviti da osluškuje potrebe svojih potrošača, kao i da razvija proizvode koji su i ukusni i hranljivi. Povećanje udela celog zrna, smanjenje količine soli i šećera, kao i obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima, samo su neki od načina kojim kompanija podržava zdrave životne navike potrošača.

Na sledećim linkovima možete pogledati savete našeg nutricioniste i predlog ukusnih recepata za pozitivnu ishranu:

Pozitivna ishrana – 10 kratkih saveta našeg nutricioniste

Tri predloga za lagan izdrav doručak sa Fitness Delice – video na Zorannah blogu