Sort by
Sort by

Uspešno održana još jedna ski trka Gorskih službi

Back to Press releases
Beograd

Pod pokroviteljstvom kompanije Nestlé Adriatic, uz podršku Nordica, Ski Busa, Gora i Zeleno drvo u subotu je na stazi „Malo jezero” na Kopaoniku uspešno održana još jedna tradicionalna regionalna noćna ski trka Gorske službe spašavanja Srbije. Na odlično pripremljenoj ski stazi, uz puno dobre volje prijatelja iz Skijališta Srbije, okupilo se više od 70 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nakon trke, u klubu "Rtanj B", organizovana je velika žurka i podeljene su diplome i zahvalnice učesnicima, prijateljima i sponzorima događaja. Prvo mesto na dual slalomu osvojio je Vladislav Mandić, član Gorske službe spašavanja Srbije, dok su drugo i treće plasirani Dragutin Vujović, pripadnik crnogorske GSS i Miloš Ćiprijanović iz GSS Srbije.

Više od deceniju duga tradicija takmičenja, u organizaciji Gorske službe spašavanja, i uz tradicionalno dobru pomoć kolega iz Skijališta Srbije, promoviše bezbednost i neophodna pravila ponašanja na ski stazama i u ski centrima u regionu, ali ujedno i popularizuje sportske vrednosti i druženje mladih iz regiona.

„Veoma nam je drago što su tradicionalna trka, kao i ceo vikend, protekli u dobrom raspoloženju, kvalitetnoj razmeni iskustava, druženju i, pre svega promovisanju zdravog sportskog duha. Ovo okupljanje postalo je prepoznatljivo mesto pozitivne energije, druženja i promovisanja zdravlja, bezbednosti i pravih sportskih vrednosti. Posebnu zahvalnost uputili bismo kompaniji Nestlé Adriatic koja već treću godinu zaredom podržava našu tradicionalnu trku i, pored samog okupljanja, omogućava svim učesnicma, kao i našoj vernoj publici i prijateljima, da lakše podnesu sportske napore, uz ukusna i topla okrpljenja.“ ispred Gorske službe spašavanja, izjavio je Miroslav Ristić.

Sandra Todorović, iz odeljenja za korporativne komunikacije kompanije Nestlé Adriatic, povodom trke izjavila je: „Ski trka Gorske službe spašavanja je zabavan, a ujedno i veoma važan događaj, jer pored druženja mladih iz regionu, promoviše sigurnost, bezbednost, razvija sportski duh i vrednosti, dok u isto vreme podiže svest  o značaju zaštite životne sredine. Nestlé Adriatic se zalaže za promovisanje zdrave ishrane i zdravog načina i stila života, zbog čega nam je izuzetno zadovoljstvo što smo i ove godine podržali trku, koja svojim regionalnim karakterom daje posebnu i dodatnu vrednost.“

Na dan i tokom trke, svi posetioci Kopaonika, učesnici noćne trke i publika, bili su u prilici da  uživaju uz brojne Nestlé proizvode. Tako su, pre kretanja na stazu, skijaši mogli da se razbude uz nove NESCAFÉ ukuse, tokom dana zaslade uz LION čokoladice, ali i da se nakon celodnevnog skijanja, ugreju uz nove C supe, koje su bile poslužene na ski stazi „Malo jezero”.