Sort by
Sort by

Nestlé inicijativa za zapošljavanje mladih

Back to Press releases
Beograd

Obavezali smo se: Sprovesti globalnu Inicijativu zapošljavanja osoba mlađih od 30 godina kroz sve naše poslovne aktivnosti


Zapošljivost mladih danas predstavlja izazov ne samo za društvo, već i za celokupnu ekonomiju. Imajući ovo u vidu, kompanija Nestlé pokrenula je Incijativu za zapošljavanje osoba mlađih od 30 godina. 

Ispunjavanje ciljeva

Od 2014. do 2016. godine, Nestlé se obavezao da će obezbediti 10.000 radnih mesta i 10.000 prilika za stručno usavršavanje i obavljanje praktične nastave mladim ljudima. Za tri godine, obezbedili smo 20.000 radnih mesta i 12.000 prilika za stručno usavršavanje i obavljanje praktične nastave.
Na nivou Adriatik regije u okviru Nestlé Inicijative zaposlilo se 112 mladih, dok je njih 139 u okviru naše kompanije steklo stručno praktično iskustvo.

Nestlé Savez za mlade

Nestlé Savez za mlade, u okviru kog je oko 200 kompanija udružilo snage, prvi je pan-evropski pokret koji se obavezao da pomogne mladim ljudima da se bolje pripreme za ulazak u poslovni svet i da povećaju svoje šanse na izazovnom tržištu rada. Na ovaj način, u saradnji sa javnim sektorom, radimo na podsticanju zapošljavanja i stvaranja novih radnih mesta, i razvijamo mlade talente i buduće generacije lidera, u isto vreme im pomažući da naprave tranziciju između škole i posla.

Budućnost: jačanje Inicijative i Saveza za mlade

Do 2020. godine 230.000 prilika za posao i stručne prakse će biti omogućeno u saradnji sa našim partnerima u okviru projekta Saveza za mlade u Evropi.

Globalna Inicijativa za zapošljavanje mladih se fokusira na dve oblasti:
  • Implementiranje i jačanje postojećih programa za sticanje praktičnog znanja, stručno usavršavanje i osposobljavanje
  • Povećavanje broja aktivnosti koje su osmišljene da pomognu mladima da se pripreme za svoj prvi posao (učešće na sajmovima zapošljavanja, radionice na različite teme, poput kako napisati svoju radnu biografiju (CV), kako se pripremiti za intervju, kako kreirati LinkedIn profil, i dr.)
Kako bismo podstakli dijalog o zapošljavanju mladih ljudi i predstavili inicijative koje javni i privatni sektor preduzimaju po pitanju smanjenja broja nezaposlenih, kompanija Nestlé će ovog meseca organizovati i Panel diskusiju na temu povećanja zapošljivosti mladih. Panel diskusiju će voditi predstavnici javnog sektora i predstavnici kompanija i drugih organizacija koje su partneri kompanije Nestlé u okviru Saveza za mlade. 
 
Panel će se održati u sredu, 23. novembra 2016. u 14 časova u Profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Za više informacija kliknite ovde.