Sort by
Sort by

Zaposleni kompanije Nestlé krenuli na virtuelni put za zdravlje

Back to Press releases
Beograd

Danas je 98 zaposlenih kompanije Nestlé Adriatic krenulo na virtuelnu šetnju svetom beležeći dnevni broj ostvarenih koraka sa ciljem da svaki dan pređu sve više. Time su se pridružili najvećoj svetskoj inicijativi za promovisanje zdravlja na radnom mestu – Global Corporate Challenge (GCC) – u kojoj ove godine učestvuje ukupno 180.000 zaposlenih iz 1.500 kompanija širom sveta.

Naučno je dokazano da su gojaznost, kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa II i 25 drugih hroničnih bolesti direktno povezani sa nedostatkom fizičke aktivnosti. Cilj GCC inicijative je da zaposlene motivišu da se više kreću i na taj način smanje zdravstvene rizike prouzrokovane sedenjem, koje većina poslova danas podrazumeva. Zaposleni kompanije Nestlé Adriatic će tokom narednih 16 nedelja pokušati da ostvare dnevni cilj od najmanje 10.000 koraka, prateći svoj napredak uz pomoć pedometra (brojača koraka).

„Prošle godine, zaposleni kompanije Nestlé u regionu prepešačili su 149.587 kilometara u tri meseca, odnosno obišli Zemlju 3,7 puta. Iako govorimo o impresivnim udaljenostima, ove godine želimo da budemo još bolji“, izjavila je Anja Mudrić, koordinator za sigurnost, zdravlje i okolinu kompanije Nestlé Adriatic. „Sve više ljudi provede dan sedeći, ali u isto vreme razumeju da bi trebalo da preuzmu brigu o svom zdravlju u čemu Nestlé želi da pomogne svojim zaposlenima. GCC inicijativa je prepoznata kao idealan početak. Podrška visokog menadžmenta koji i sam učestvuje u ovoj inicijativi pokazuje nameru kompanije da utiče na poboljšanje zdravlja svojih zaposlenih, kao i povećanje njihovog zadovoljstva na poslu“.

Podaci iz proteklih inicijativa su ohrabrujući. Naime, prema GCC izveštaju rezultata iz 2011. godine, 51 posto učesnika izjasnilo se da im je aktivno učešće u ovoj inicijativi pomoglo u borbi protiv stresa, što je pozitivno uticalo na kvalitet sna. Uz to, u sklopu inicijative svaki učesnik je prosečno smanjio svoju telesnu težinu za 4,5 kg.

Više informacija o inicijativi Global Corporate Challenge i podatke o tome kako učešće pozitivno utiče na zdravlje i radno mesto možete saznati u videu koji se nalazi na sledećem linku.