Sort by
Sort by

Kafa: kako vam pomaže da učite lakše?

Doručak uglavnom nije gotov bez šoljice kafe, jer vam pomaže da budete budni i započnete dan sa više energije. A za one koji se pripremaju za ispite ili žele da steknu nova znanja, kafa može da bude pouzdan saveznik!
Kako vam kafa pomaže u učenju
 

Ako ste se ikada zapitali kako vam kafa pomaže dok učite, evo koje su njene prednosti:


Možete se lakše koncentrisati

Produktivnost opada kada ne možete da se koncentrišete na učenje, ali kafa može da pomogne! Supstanca u kafi zahvaljujući kojoj možemo da održimo pažnju je kofein, koji nam pomaže da se fokusiramo na jedan zadatak.


Kratkoročna memorija je poboljšana

To se takođe naziva radna memorija i pomaže vam kada učite nove stvari. Kofein može da pomogne radnoj memoriji smanjujući umor i povećavajući koncentraciju, posebno kada je potrebno da se koncentrišete na nove informacije. Vaša pažnja će biti povećana Drugim rečima, kofein nas budi! Zbog toga je kafa tako popularan izbor za doručak ili pre nego što započnete posao. Ako ujutro nemate vremena za uživanje u kafi, potražite neku od NESCAFÉ Alegria kafemata na putu za fakultet ili posao.


Bićete dobro raspoloženi

Svakodnevno učenje može da bude naporno. Zbog toga je poželjno da se odmorite ukoliko ste dekoncentrisani ili ako ste umorni.


Uživajte u šolji mlečne kafe!

Ovo će podstaći vaša čula i moći ćete da se vratite na posao sa više energije i boljim stavom. Nameće se zaključak da je kafa napitak sa mnogim blagodetima, a umereno konzumiranje 3-4 šoljice dnevno može da poveća vašu produktivnost, što će vam pomoći tokom studija. Takođe možete kombinovati šoljicu kafe sa zdravom užinom za dodatnu energiju. Uspešno učenje!


Jeste li znali da?
• Zrna kafe su semena ploda koji raste na grmlju tropskog područja!
• Broj šoljica kafe koji se dnevno konzumira u celom svetu je približno 2.25 milijardi.
• Južna i Centralna Amerika proizvode približno 67% kafe.
• Poreklo kafe je misterija, ali legenda kaže da je prvu kafu stvorio pastir koza, pošto je primetio da mu stado koza postaje energičnije zahvaljujući plodovima koje su jele! 

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.