Sort by
Sort by

Nestlé Garden Gourmet stigao u Srbiju

Garden Gourmet veganski nagetsi, ćuftice i burger
Back to Press releases

Najveća prehrambena kompanija na svetu, Nestlé, proširila je svoj asortiman novom Garden Gourmet linijom proizvoda na bazi bilja, namenjenom svima onima koji žele da se hrane zdravije, ali i svima koji žele da uvedu više povrća u svoju svakodnevnu ishranu. Burger, nagetsi i veganske ćuftice nastali su kao odgovor kompanije na sve veće potrebe tržišta za različitim opcijama ishrane, ali i globalne Nestlé ciljeve održivog poslovanja.

Napravljeni od proteina soje, proizvodi Garden Gourmet asortimana sadrže 9 esencijalnih aminokiselina koje naše telo ne može da proizvede i koje moramo da unesemo kroz hranu. U skladu sa misijom da do 2025. godine ambalaža svih Nestlé proizvoda bude u potpunosti reciklabilno, pakovanje Garden Gourmet asortimana u potpunosti je podložno reciklaži, a proizvodi imaju oznaku A na lestvici nutritivnih vrednosti naznačenih na pakovanju.

„Važno je napomenuti da Garden Gourmet nije samo za vegetarijance i vegane, već za sve one koje žele raznoliku ishranu. Bez obzira da li naši kupci biraju biljnu prehranu iz zdravstvenih razloga, etičkih ili verskih uverenja, sopstvenih preferencija ili brige o životnoj sredini, Nestlé je tu da svoje potrošače podrži u njihovom izboru. Proizvodi su na bazi soje koja nije genetski modifikovana, a uz to sadrže širok izbor povrća i žitarica“, rekla je Renata Matusinović, izvršna direktorka kategorije hrane kompanije Nestlé za tržište Jugoistočne Evrope.

Dodatno, početak proizvodnje Garden Gourmet zamene za meso u Srbiji planiran je početkom 2023. godine.

„Trenutno smo u procesu izgradnje najmodernije fabrike u skladu sa zelenim standardima. Novi pogon biće namenjen proizvodnji Garden Gourmet portfolija, čiji je cilj da u potpunosti koristi soju koja se uzgaja u Srbiji. Fabrika će koristiti obnovljivu energiju iz hidroelektrana, neće proizvoditi komunalni otpad i svu otpadnu vodu tretiraće na licu mesta u sopstvenom postrojenju. Takođe, proširujemo mrežu lokalnih dobavljača u nameri da nastavimo da podržavamo lokalnu ekonomiju“, rekla je Marjana Davidović, generalna direktorka kompanije Nestlé u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Nova fabrika prostiraće se na 23.000 kvadratnih metara i obezbediće 330 novih radnih mesta. Početna investicija iznosi 67 miliona švajcarskih franaka, dok je u narednih pet godina planirano ulaganje do oko 300 miliona švajcarskih franaka.