Sort by
Sort by

Nestlé Srbija pokreće aktivaciju za studente: Opiši svoje radno mesto iz snova i osvoji nagradu

Nakon još jednog uspešno završenog ciklusa plaćene letnje prakse Summer’s Cool, Nestle Srbija pokreće literarni konkurs kako bi sa mladima Srbije ušla u otvoreni dijalog i zajedno sa njima kreirala poslovne prakse budućnosti
Pismo budućem poslodavcu
Back to Press releases

Sa pojačanom tražnjom na tržištu rada, sve više dolazi do kontakta, ali i nerazumevanja između “novih snaga” koje nam dolaze iz generacije Z i mahom milenijalaca sa sada već bogatim radnim iskustvom i ustaljenim poslovnim praksama. U želji da bolje razume mlade, pruži im podršku u profesionalnom razvoju, kao i da umanji pomenuti jaz, Nestlé Srbija u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna poziva studente i sveže diplomce da podele svoja razmišljanja o karijeri i daju ideje za unapređenje poslovnog okruženja. Od njih se očekuje da na sajtu Nestlé Srbija u i-mejlu budućem poslodavcu opišu svoje idealno radno mesto, a autora najkreativnije objave očekuje vredna nagrada.

Konkurs pod nazivom „Pismo budućem poslodavcu“ deo je posvećenosti kompanije negovanju zdravog, podsticajnog i prijatnog radnog okruženja koje osnažuje zaposlene i doprinosi njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Na ovaj način najveći svetski proizvođač hrane i pića nastoji da što bolje razume potrebe, očekivanja i kreativne vizije novih generacija kako bi dodatno unapredio uslove rada i mladima olakšao prve profesionalne korake.

„Razmenjivanje mišljenja sa mladim ljudima i nas čini mlađima. Ovakva vrsta otvorenog dijaloga od velikog je značaja za nas u kompaniji Nestlé, koja ima istoriju dugu više od 150 godina,  ali takođe, želimo da verujemo da interakcija sa nama koji imamo nešto više iskustva mladima biti od koristi u kreiranju pravih radnih navika koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada. Konkurs smo pokrenuli kako bismo stekli bolji uvid u svet mladih, što će našu posvećenost njima dodatno osvežiti. Veoma cenimo njihovo mišljenje i pozivamo ih da budu otvoreni pri opisivanju svojih snova i očekivanja“, rekla je Tijana Bošnjak, menadžerka ljudskih resursa u Nestlé Srbija.

Konkurs se organizuje u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna i traje od 5. do 17. septembra. Tročlani žiri koji čine cenjeni pisac Živojin Petrović, alpinista i motivacioni govornik Miloš Ivačković i menadžerka ljudskih resursa u Nestlé Srbija Tijana Bošnjak izabraće najmaštovitije i najkreativnije objave. Autora najupečatljivijeg pisma poslodavcu očekuje laptop, koji će mu olakšati dalje širenje znanja i usavršavanje veština potrebnih za buduće zaposlenje, kao i poklon ručak sa generalnom direktorkom Nestlé-a za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju. Svi učesnici literarnog konkursa od partnera Laguna dobijaju kodove za čitanje preko 3.000 knjiga preko aplikacije EDEN Books.

Za mlade je ovo sjajna prilika da kraj leta iskoriste da nauče mnogo korisnih stvari. Tokom celog septembra na Nestlé stranicama na Fejsbuku i Jutjubu moći će da čuju savete uspešnih poslovnih ljudi, dobiju preporuke za knjige koje su drugima pomogle u karijeri i saznaju kako da sastave CV i motivaciono pismo. Pored toga, od studenata i diplomaca koji su prošli Nestlé program plaćene prakse Summer’s Cool saznaće iz prve ruke kako izgleda rad u jednoj velikoj internacionalnoj kompaniji.

Tokom tri nedelje jula, 14 studenata i diplomaca iz Srbije je prošlo kroz ovaj program koji se u našoj zemlji organizuje četvrtu godinu zaredom i deo je nastojanja Nestlé-a da pruži podršku mladima da poboljšaju svoje poslovne veštine i šanse za zaposlenje. Polaznici su prošli treninge u različitim sektorima, od finansija do digitalnog marketinga, pod mentorstvom najboljih stručnjaka kompanije. Imali su priliku da, kao članovi regionalnih timova, usavrše svoje profesionalne veštine, a najboljima od njih praksa je otvorila vrata i za posao u Nestlé Srbija.

Zaključno sa ovom godinom, Nestlé Letnju školu u Srbiji pohađalo je više od 40 studenata i diplomaca.