Sort by
Sort by

Nestlé Srbija dobitnik nagrade Prijatelj porodice za dobre prakse koje čuvaju ravnotežu između profesionalnog i porodičnog života

Nestlé Srbija dobitnik nagrade Prijatelj porodice za dobre prakse koje čuvaju ravnotežu između profesionalnog i porodičnog života
Back to Press releases

Kompanija Nestlé dobitnik je prestižne nagrade Prijatelj porodice, koju dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiji. Nagrada se dodeljuje od 2018. godine kompanijama koje su po oceni stručnog žirija, javnosti i zaposlenih najbolje uskladile rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru, dok istovremeno provode kvalitetno vreme sa porodicom.

Žiri su ove godine činili predstavnici Privredne komore Srbije, Vlade Republike Srbije i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Fondacije Ane i Vlade Divac, Fondacije Ravnopravnost i TV B92, a Nestlé Srbija nagradu je osvojila u kategoriji velikih privrednih društava, u konkurenciji od ukupno 11 kompanija. Nestlé se istakao po svojim inovativnim pristupima i posvećenosti stvaranju radnog okruženja koje podstiče zaposlene da ostvare svoj maksimum, istovremeno održavajući balans između vremena provedenog na poslu i sa porodicom.

Početkom 2021. godine Nestlé Srbija je počela da primenjuje Nestlé Globalnu politiku za podršku roditeljima, pružajući dodatne benefite i standarde koji su viši od lokalnih normi. Zaposleni imaju priliku da primaju naknadu u visini 100% svoje plate tokom prvih 18 nedelja porodiljskog odsustva, uz mogućnost skraćenog radnog vremena pri povratku sa odsustva. Svesna koliko je vezivanje sa novim članom porodice važno za očeve, Nestlé Srbija i njima pruža mogućnost da koriste četiri nedelje plaćenog odsustva tokom prve godine života deteta. Ukoliko za tim postoji opravdana potreba, roditeljima je obezbeđena i besplatna dohrana za bebe od rođenja do punih godinu dana.

Muškarac i žena na dodeli nagrade Prijatelj porodice

„Ova nagrada predstavlja potvrdu naših nastojanja da pružimo podršku zaposlenima u svim fazama njihovih porodičnih i profesionalnih puteva. U Nestlé-u verujemo da je snažna podrška porodici ključ uspešnog poslovanja. Sa zadovoljstvom sprovodimo globalne standarde naše kompanije za podršku porodicama, prilagođene lokalnim potrebama, kako bismo stvorili radno okruženje gde svaki zaposleni može ostvariti svoj puni potencijal. Ova nagrada je podstrek da nastavimo dalje, prateći našu posvećenost ravnoteži između poslovnih i porodičnih vrednosti”, izjavila je Jovana Uzelac, direktorka ljudskih resursa za jugoistočni region kompanije Nestlé.

Poštovanje različitosti i inkluzija nalaze se u samom vrhu vrednosti za koje se Nestlé zalaže. Kompanija ulaže velike napore u izgradnju kulture radnog mesta koje stvara jednake prilike za sve, uz uvažavanje različitih mišljenja, veština, znanja i iskustava. Zadovoljstvo zaposlenih redovno se prati kroz godišnje ankete, koje kompaniji pružaju dragocene uvide za dalje usavršavanje kako praksi tako i benefita koji su prilagođeni različitim profilima ljudi. Benefiti koje zaposleni naročito cene su mogućnost kombinovanog rada od kuće i iz kancelarije i konkurentan paket dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Nestlé Srbija ostaje posvećena stvaranju okruženja u kojoj svaki zaposleni ima priliku da se razvija i lično i profesionalno, širenjem dobrih praksi u cilju postavljanja viših standarda za podršku porodici u okviru poslovnog sveta.