Sort by
Sort by

Nestlé Srbija postaje deo južnog i istočnog evropskog tržišta kompanije

Alesandro Zaneli imenovan za direktora novog tržišta
Nestle mapa južnog i ističnog tržišta
Back to Press releases

Beograd, 11. januar 2022. godine – Nestlé, globalni lider u proizvodnji hrane i pića, kreirao je tržište južne i istočne Evrope (SEEM) i imenovao Alesandra Zanelija za direktora tržišta od 1. januara 2022. godine. 

Novo tržište sada čine region Adrijatika (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora), Rumunija, Bugarska, Ukrajina i Moldavija. Ova odluka je doneta u okviru transformacije poslovanja kompanije i prilika je da se da se pokrene profitabilan rast u svim kategorijama, uz razvoj ljudskih resursa i pet lokalnih središta – Beograd, Bukurešt, Sofija, Zagreb i Kijev. Novo tržište pokrivaće oko 8.000 zaposlenih i 5 fabrika. 

„Veoma sam srećan i zahvalan na prilici da budem deo ovog puta transformacije, kako bismo proširili naše snage i još brže iskoristili poslovne prilike. Transformisaćemo našu tržišnu strukturu u format koji će nam omogućiti da postignemo najsmelije ciljeve, da imamo ambiciozne rezultate i pobedimo u svakoj kategoriji i u svim geografskim oblastima. Naš cilj je da učinimo našu organizaciju jačom i agilnijom, sa snažnim fokusom na ljude i potrošače, kao i da nastavimo naše regenerativno putovanje“, istakao je Alesandro Zaneli, direktor kompanije Nestlé za tržište južne i istočne Evrope. 

Alesandro se pridružio Nestlé Grupi u Italiji 1996. godine kao brend menadžer i proveo je više od 20 godina u sektoru za brigu o kućnim ljubimcima, napredujući od direktora marketinga za centralnu Evropu do pozicija generalnog direktora poslovanja u Mađarskoj, a potom i u Holandiji, sve do svoje nominacije za izvršnog direktora Nestlé Purina Petcare za istočne regione 2012. godine, sa sedištem u Moskvi. 

U toku 2019. godine imenovan je za direktora tržišta Nestlé Ukrajina i Moldavija. U ovoj ulozi, Alesandro je pokazao ogromnu otpornost i hrabrost, noseći se sa višestrukim izazovima i pokrenuvši veoma važne promene u Ukrajini kako bi poboljšao rezultate i organizacionu  strukturu. 

Alesandro pozitivno razmišlja, ima sposobnost da ujedini tim, odličnu agilnost, komunikacijske i druge veštine. Takođe ima sposobnost da ostane fokusiran na rezultate, da ostane energičan i otporan, kao i da inspiriše timove da traže rešenja iznutra, ohrabrujući pojedince da preuzmu zadatke, prate napredak i podučavaju. 
Zaneli je pohađao Londonsku poslovnu školu i Međunarodni institut za razvoj menadžmenta, a govori italijanski, engleski, francuski i španski.