Sort by
Sort by

NESCAFÉ

Sve počinje sa NESCAFÉ
NESCAFÉ je omiljena marka kafe u svetu u kojoj uživaju pojedinci i porodice u više od 180 zemalja sveta. Sa više od 75 godina iskustva u izboru, prženju i stvaranju vrhunske kafe, ne čudi podatak da se svake sekunde popije više od 5.500 šoljica NESCAFÉ kafe. Ako želite da saznate više, posetite www.nescafe.com/rs.

NESCAFÉ Plan
Od 1960tih sarađujemo sa uzgajivačima kafe pomažući im da uzgoje što kvalitetniju kafu kroz uvođenje naprednijih metoda uzgoja. Svake godine direktno radimo sa više od 170.000 uzgajivača kafe. Podrškom uzgajivačima u korišćenju odgovornijih metoda uzgoja kafe obezbeđujemo da i buduće generacije mogu da uživaju u ukusnim šoljicama NESCAFÉ kafe.

Istorija Nescafé
Zagarantovan kvalitet – od 1938. godine! Duga je istorija kroz koju smo prošli da bi stigli ovde gde smo danas, sa oko 3000 šolja Nescaféa koje se popiju svake sekunde! Verujemo da se slažete sa nama kada kažemo da je NESCAFÉ daleko dogurao.

Godine 1930, Brazilski institut za kafu je zatražio od Nestléa da osmisli kafu koja je topiva u vodi, a istovremeno zadržava svoj ukus. U tom trenutku, u Brazilu je postojao značajan višak kafe i smatralo se da bi razvoj novog proizvoda povećao konzumaciju kafe. Iako su već postojali neki oblici kristalizovane ili tečne kafe na tržištu, one nisu bile topive i imale su jako loš ukus.

Posle sedam godina istraživanja u laboratoriji Nestléovog centra za istraživanje u Švajcarskoj, naučnik Maks Mortgentaler je konačno postigao željene rezultate, pa je 1. aprila 1938. godine u Švajcarskoj u prodaju pušten NESCAFÉ. Iste godine, Nestlé je iskoristio istu tehnologiju u fabrici Hejs u zapadnom Londonu. Novi proizvod je dobio ime NESCAFÉ – kombinacija “Nestlé” i “café”.

Ukusan i zdrav izbor
Da li ste znali da je kafa bogata antioksidantima? Oni se prirodno nalaze u zelenim zrnima kafe i imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam te pomažu u sprečavanju i usporavanju određenih degenerativnih bolesti i starenja.