Sastojci:
karfiol 1 srednja glavica
1 veći krompir
2 kašike maslinovog ulja
1 ljubičasti luk
3 čena belog luka
1/4 praziluka
100 gr putera
1 kesica C biber
1 kesica cimet C
Za bujon:
1 šargarepa
1 manji koren celera
1 luk crni
1 paškanat
1 lovorov list C
Staviti u hladnu vodu očišćeno i naseckano povrće za bujon zajedno sa lovorovim listom. Kuvati 1h na srednjoj vatri pa procediti bujon od povrća.
U rerni na papiru za pečenje porešati očišćen i nasečen karfiol, i krompir zaliti maslinovim uljem i posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći u rerni zagrejanoj na 200C oko 25 min. Odvojeno u šerpi naseckati luk, beli luk i praziluk pa na puteru propržiti do karamelizacije. Dodati ispečen karfiol i naliti bujonom od povrća. Kuvati oko 15 minuta pa štapnim mikserom izblendati do kremaste konzistencije. Začiniti po ukusu sa malo cimeta i poslužiti toplo.
karfiol 1 srednja glavica
1 veći krompir
2 kašike maslinovog ulja
1 ljubičasti luk
3 čena belog luka
1/4 praziluka
100 gr putera
1 kesica C biber
1 kesica cimet C
Za bujon:
1 šargarepa
1 manji koren celera
1 luk crni
1 paškanat
1 lovorov list C
Staviti u hladnu vodu očišćeno i naseckano povrće za bujon zajedno sa lovorovim listom. Kuvati 1h na srednjoj vatri pa procediti bujon od povrća.
U rerni na papiru za pečenje porešati očišćen i nasečen karfiol, i krompir zaliti maslinovim uljem i posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći u rerni zagrejanoj na 200C oko 25 min. Odvojeno u šerpi naseckati luk, beli luk i praziluk pa na puteru propržiti do karamelizacije. Dodati ispečen karfiol i naliti bujonom od povrća. Kuvati oko 15 minuta pa štapnim mikserom izblendati do kremaste konzistencije. Začiniti po ukusu sa malo cimeta i poslužiti toplo.