Sort by
Sort by

ZdravoKlopajmo kuvar!

 

Klikni za sliku u većoj rezoluciji

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.

 


 

Nestlé ponosno predstavlja prvu knjigu recepata za roditelje i decu – ZdravoKlopajmo kuvar!

Zbirka sa 39 inspirativnih recepata za vaše mališane nastala je zahvaljujući trudu i u saradnji sa influenserima, roditeljima, profesorima i učenicima koji su se odazvali, a ima za cilj da pokaže kako na lagan način možete pripremiti izbalansiran, ukusan obrok zajedno s decom. Kako bi spoznali navike u kuhinji i osnove pripreme raznolike hrane, uključite decu u čitav proces – od dogovaranja menija, kupovine namirnica, pripreme, pranja i seckanja, sve do postavljanja stola za porodični obrok.

Šta vas očekuje u ZdravoKlopajmo kuvaru?

Svaki roditelj se u jednom trenutku susreo sa nedostatkom inspiracije za svakodnevno spremanje  ukusnih jela za njihove mališane, a ZdravoKlopajmo kuvar će to promeniti. Na stranicama ove knjige očekuju vas zabavni, ali pre svega zdravi recepti za decu, koje su roditelji probali u praksi i koje su odobrili Nestlé nutricionisti u skladu sa principom „zdravog tanjira“.

Svi nastojimo da se svaki dan bolje hranimo, sa više poželjnih namirnica, kao što su povrće, celovite žitarice, a pravilna ishrana u detinjstvu je posebno važna za rast i razvoj, ali i za prevenciju bolesti u odraslom dobu.

Ishrana utiče na naše fizičko i emocionalno blagostanje. Danas, više nego ikada, dostupne su nam razne informacije o namirnicama i ishrani od stručnih i manje stručnih osoba. U potrazi za savetima, oslonite se na školovane eksperte koji će vas voditi kroz more informacija i pitanja, a  istovremeno zadržati objektivnost, ne posežući za drastičnim i „čudotvornim“ rešenjima koja lažno obećavaju brze rezultate.

Zbog čega je pravila ishrana kod dece toliko važna?

Tokom odrastanja, važno je da deca steknu zdrave navike koje će ih pratiti čitav život. Osnovni postulati pravilne ishrane za svaki uzrast i kroz ceo život su isti: raznovrsnost, ravnoteža i umerenost. To se odnosi na izbor namirnica, odgovarajući unos kalorija i odnos makronutrijenata u dnevnom jelovniku, kao što su ugljeni hidrati, belančevine (ili proteini), masti. Kod dece je važno prilagoditi unos kalorija uzrastu ili stepenu fizičkog razvoja, koji može znatno varirati u istoj starosnoj grupi, a roditelji se mogu posavetovati s pedijatrom i nutricionistom kako bi proverili stepen fizičkog razvoja deteta.

Pored zdravstvenog aspekta, kuvanje sa decom ima i zabavni karakter. Kulinarske veštine mogu se preneti i naučiti kroz različite izazove.

Otkrijte kakve avanture vas čekaju sa ZdravoKlopajmo kuvarom!

Već deceniju unazad, kroz projekat „ZdravoRastimo“ kompanije Nestlé, više od 100.000 dece u Srbiji prošlo je kroz važne klasične i međuvršnjačke edukacije na temu pravilne ishrane i važnosti fizičke aktivnosti.

zdravoklopajmo kuvar

Bojanka za mališane

Neka učenje o zdravim namirnicama bude zabava! Poznato je da mališani kroz igru i kreativnost lakše usvajaju nova znanja i nove navike. Baš zato, kroz Zdravo klopajmo projekat možete preuzeti malu bojanku za mališane, pripremiti bojice i flomastere, i zajedno obojiti krug zdravih namirnica.

nutriplate bojanka

 

Preuzmite bojanku desnim klikom na fotografiju i izborom opcije ’Save image as...’

Zdravo klopajmo: igrica za najmlađe

 

Deca jedu sendviče

 

Kišni dan je savršen za razonodu sa mališanima – posebno kada kroz razonodu učimo o pravilnoj ishrani!

Odigrajte ovu zanimljivu igricu i iskoristite priliku da na lak način počnete sa formiranjem zdravih navika kod najmlađih.

ZdravoKlopajmo igrica

 

Klikni za sliku u većoj rezoluciji

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.