Bez obzira na to da li imate više godina radnog iskustva ili ste tek diplomirali, u Nestlé-u postoji poslovna prilika za vas.
Međunarodni dan kuvara

Jedan od najefikasnijih načina za uvođenje novih namirnica u svakodnevnu rutinu dece je zajedničko kuvanje. Naučno je dokazano da su deca koja kuvaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih ukusa i spremnija da usvoje zdravije životne navike, koje će im koristiti i kada porastu. Roditelji su uzor, pa deca češće imitiraju njihovo ponašanje, nego što rade ono što im kažu. Stoga su zajedničke aktivnosti najbolji i najsigurniji put, na kojem se Nestlé već godinama pozicionira kao pouzdan partner.
Deca jedva čekaju da odrastu, a na tom putu izuzetno je važna pravilna ishrana. Kako bismo vas inspirisali, pripremili smo digitalni ZdravoKlopajmo kuvar, s mnogo različitih recepata za pripremu zdravih obroka.
Prelistajte ZdravoKlopajmo kuvar i pronađite novi omiljeni recept vaše porodice!
Na Međunarodni dan kuvara edukujemo i zabavljamo se!
Već tradicionalno obeležavamo ovaj značajan datum različitim aktivnostima i to pod nazivom ZdravoKlopajmo dan, sa željom da podstaknemo roditelje da što češće kuvaju s decom. Svake godine ovim povodom organizujemo kulinarska takmičenja na Fejsbuku, angažujemo poznate mame i tate, renomirane srpske kuvare, kuvamo uživo i edukujemo o principima održivosti u kuhinji, sa naglaskom na važnost pravilnog upravljanja viškovima hrane.
I najvažnije, pokazali smo koliko zabavno može biti kuvanje sa porodicom!

Tako su naša poznata TV lica Kristina Radenković i Marija Milovanović, kao i influenserka Ana Janković, poznatija pod pseudonimom Ana2Cats, zajedno sa svojom decom pripremale ukusna jela od samo pet zdravih namirnica i svoje kulinarske veštine delile na društvenim mrežama.
Takođe smo organizovali kulinarski okršaj gde su svoje veštine odmeravale četiri mame koje smo odabrali putem Fejsbuk konkursa, i njihovi mališani, uz stručnu pomoć našeg poznatog kuvara Slobodana Radete. Poseban izazov za naše učesnike bio je da koriste „ružno povrće“ tokom kuvanja, i tako smo pokazali da hrana, čak iako ne izgleda savršeno, ima istu nutritivnu vrednost!
Upoznajte veštine naše poznate food blogerke i nutricionistkinje Aleksandre Đorđević (Big mama) i njenih mališana!
Jedan od Aleksandrinih omiljenih recepata (i naših!) su pileće ćufte u gnezdu sa pomfritom iz rerne - koji se nalazi i u ZdravoKlopajmo kuvaru, a ovaj recept će sigurno podjednako oduševiti sve roditelje i decu, i podstaknuti ih da pokažu svoj kulinarski talenat, nauče nešto novo i pritom se odlično zabave.

Sastojci:
- 350gr svežeg pilećeg filea
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- biber, peršun
Sve sastojke sameljite u secku, formirajte kašikom ćufte u plehu obloženom papirom za pečenje i pecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. „Gnezdo“ za ćufte napravite od mlade tikvice koju ćete uz pomoć spiralizatora (ili rebraste ljuštilice) iseći na tanke tračice (špagete). Barite ih 3 minuta u slanoj ključaloj vodi. Za pomfrit, oljuštite batat, isecite na štapiće, prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, začinite kašikom maslinovog ulja, solju, biberom, peršunom i belim lukom u prahu, dobro promešajte i ravnomerno rasporedite, te ga ispecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Napravite i umak za ćufte od grčkog jogurta, malo senfa i par kapi limunovog soka.
Kulinarski izazov u emisiji „150 minuta“ na TV Prva
Učesnici ovogodišnjeg ZdravoKlopajmo kulinarskog izazova su nutricionistkinje i food blogerke Snežana Paučinac i Aleksandra Đorđević, kao i food blogerka Katarina Stojković, koje su sa svojom decom pripremale jela iz ZdravoKlopajmo kuvara u emisiji „150 minuta“ na TV Prva. Pomoć i savete u pripremi zdravih obroka pružio im je naš poznat i cenjeni kuvar Stambol Geštamov, član Kulinarske federacije Srbije.
Tri uigrane ekipe pokazale su kako na lak način može da se pripremi izbalansiran, ukusan obrok kada se spoje mašta i umeće dve generacije.
Upoznajte Nestlé kuvara: Stambol Geštamov
Legenda srpske gastronomije, proglašen kuvarom decenije (Chef of the decade 2006-2016)
Kuvao je za mnoge slavne političare, glumce, umetnike, sportiste i svetske zvaničnike, a njegove specijalitete su hvalili Indira Gandi, Sofija Loren, Moamer Gadafi i mnogi drugi. Ovaj proslavljeni majstor kulinarstva, ali i pedagog, predavač, inovator, TV zvezda i međunarodni kulinarski sudija, o današnjem kulinarstvu u Srbiji kaže da „treba koristiti jednostavne namirnice kje mgu da se nađu u našem okruženju“ i dodaje da ne moraju da se kupuju mangoili kivi, kada su lokalne namirnice nadohvat ruke, nutritivno su bogate i odlično se kombinuju.
„ZdravoKlopajmo kuvar odlično prikazuje kako i kod kuće možete da pripremite jednostavan i zdrav obrok. Uvedite svoju decu u kuhinju i neka uz vas nauče šta pravilna ishrana podrazumeva, kako bismo imali zdrave nove generacije. Svakodnevno pripremajte sveže obroke i ne u prevelikim količinama, jer tako sprečavamo bacanje hrane.“