Sort by
Sort by

Jedan od najefikasnijih načina za uvođenje novih namirnica u svakodnevnu rutinu dece je zajedničko kuvanje. Naučno je dokazano da su deca koja kuvaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih ukusa i spremnija da usvoje zdravije životne navike, koje će im koristiti i kada porastu. Roditelji su uzor, pa deca češće imitiraju njihovo ponašanje, nego što rade ono što im kažu. Stoga su zajedničke aktivnosti najbolji i najsigurniji put, na kojem se Nestlé već godinama pozicionira kao pouzdan partner.

Deca jedva čekaju da odrastu, a na tom putu izuzetno je važna pravilna ishrana. Kako bismo vas inspirisali, pripremili smo digitalni ZdravoKlopajmo kuvar, s mnogo različitih recepata za pripremu zdravih obroka.

Prelistajte ZdravoKlopajmo kuvar i pronađite novi omiljeni recept vaše porodice!

Na Međunarodni dan kuvara edukujemo i zabavljamo se!

Već tradicionalno obeležavamo ovaj značajan datum različitim aktivnostima i to pod nazivom ZdravoKlopajmo dan, sa željom da podstaknemo roditelje da što češće kuvaju s decom. Svake godine ovim povodom organizujemo kulinarska takmičenja na Fejsbuku, angažujemo poznate mame i tate, renomirane srpske kuvare, kuvamo uživo i edukujemo o principima održivosti u kuhinji, sa naglaskom na važnost pravilnog upravljanja viškovima hrane.

I najvažnije, pokazali smo koliko zabavno može biti kuvanje sa porodicom!

Nagradni Konkurs - ZdravoKlopajmo Izazov!

Takođe smo organizovali kulinarski okršaj gde su svoje veštine odmeravale četiri mame koje smo odabrali putem Fejsbuk konkursa, i njihovi mališani, uz stručnu pomoć našeg poznatog kuvara Slobodana Radete. Poseban izazov za naše učesnike bio je da koriste „ružno povrće“ tokom kuvanja, i tako smo pokazali da hrana, čak iako ne izgleda savršeno, ima istu nutritivnu vrednost!

Upoznajte veštine naše poznate food blogerke i nutricionistkinje Aleksandre Đorđević (Big mama) i njenih mališana!

Jedan od Aleksandrinih omiljenih recepata (i naših!) su pileće ćufte u gnezdu sa pomfritom iz rerne - koji se nalazi i u ZdravoKlopajmo kuvaru, a ovaj recept će sigurno podjednako oduševiti sve roditelje i decu, i podstaknuti ih da pokažu svoj kulinarski talenat, nauče nešto novo i pritom se odlično zabave.

Majka kuva sa dečakom
Žena kuva

Kulinarski izazov u emisiji „150 minuta“ na TV Prva

Učesnici ovogodišnjeg ZdravoKlopajmo kulinarskog izazova su nutricionistkinje i food blogerke Snežana Paučinac i Aleksandra Đorđević, kao i food blogerka Katarina Stojković, koje su sa svojom decom pripremale jela iz ZdravoKlopajmo kuvara u emisiji „150 minuta“ na TV Prva. Pomoć i savete u pripremi zdravih obroka pružio im je naš poznat i cenjeni kuvar Stambol Geštamov, član Kulinarske federacije Srbije.

Tri uigrane ekipe pokazale su kako na lak način može da se pripremi izbalansiran, ukusan obrok kada se spoje mašta i umeće dve generacije.

Upoznajte Nestlé kuvara: Stambol Geštamov
Legenda srpske gastronomije, proglašen kuvarom decenije (Chef of the decade 2006-2016)

Kuvao je za mnoge slavne političare, glumce, umetnike, sportiste i svetske zvaničnike, a njegove specijalitete su hvalili Indira Gandi, Sofija Loren, Moamer Gadafi i mnogi drugi. Ovaj proslavljeni majstor kulinarstva, ali i pedagog, predavač, inovator, TV zvezda i međunarodni kulinarski sudija, o današnjem kulinarstvu u Srbiji kaže da „treba koristiti jednostavne namirnice kje mgu da se nađu u našem okruženju“ i dodaje da ne moraju da se kupuju mangoili kivi, kada su lokalne namirnice nadohvat ruke, nutritivno su bogate i odlično se kombinuju.

Glavni kuvar Stambol Geštamov

„ZdravoKlopajmo kuvar odlično prikazuje kako i kod kuće možete da pripremite jednostavan i zdrav obrok. Uvedite svoju decu u kuhinju i neka uz vas nauče šta pravilna ishrana podrazumeva, kako bismo imali zdrave nove generacije. Svakodnevno pripremajte sveže obroke i ne u prevelikim količinama, jer tako sprečavamo bacanje hrane.“