Zašto NESCAFÉ Classic od sada ima beli poklopac?

Nescafé Classic konzerva sa belim poklopcem

Najodrživiji brend kafe na svetu, NESCAFÉ, napravio je još jedan značaj korak u svojoj ekološkoj misiji. Poznata NESCAFÉ Classic konzerva od sada ima prepoznatljivi poklopac bele boje koji je u potpunosti podložan reciklaži. Na ovaj način NESCAFÉ je dao svoj doprinos ka ispunjenju globalne Nestlé misije – da do 2025. godine ambalaža svih Nestlé proizvoda bude u potpunosti reciklabilna.

„Vrlo smo posvećeni ispunjenju naših dugogodišnjih ciljeva održivosti, a ovo je samo jedan od koraka na tom putu. Trenutno, svaka sedma šoljica kafe u svetu, upravo je NESCAFÉ, i zato je naša odgovornost smanjenje uticaja na životnu sredinu“, kaže Atana Škalko, izvršna direktorka kategorije napitaka kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.

NESCAFÉ plan, pokrenut 2010. godine, osmišljen je kako bi pružio podršku lokalnim zajednicama i pomogao poljoprivrednicima da uzgajaju kafu na odgovoran način. U periodu između 2010. i 2020. godine, Nestlé je uložio više od 320 milliona evra u projekte za podršku proizvodnje kafe, te distribuirao 235 miliona biljaka kafe širom sveta i pomogao više od 900 hiljada farmera da uzgajaju i proizvode kafu najvišeg kvaliteta. Brend je takođe postigao da u 2020. godini čak 75 odsto kafe za NESCAFÉ proizvode dolazi iz potpuno održivih izvora, čime je premašen cilj iz 2010. godine od 70 odsto.

Pored toga, zbog svog stalnog učešća, kompanija je doprinela poboljšanju ekonomskih aspekata u četiri zemlje proizvođača kafe (Meksiko, Obala Slonovače, Honduras i Vijetnam). NESCAFÉ® takođe stalno kontroliše i radi na poboljšanju radnih prava, što predstavlja cilj koji je kompanija postigla u Meksiku i na Filipinima.

Lokalno, srpska Nestlé fabrika u Surčinu 2019. godine ostvarila je ambiciozni „Zero Waste to Landfill” cilj, što znači da ni gram otpada iz fabrike ne završava na lokalnim deponijama. Takođe, fabrika koristi 100% zelenu energiju iz održivih izvora, dok postrojenje za preradu otpadnih voda dnevno prečisti oko 65.000 litara vode i vraća ih čiste u prirodu.