Sort by
Sort by

Priznanje Dobročinitelj za Nestlé Srbija

Nestle Dobročinitelj priznanje
Back to Press releases

Beograd, 31. mart 2023 - U prethodne tri godine, Nestlé Srbija je izdvojio više od 100 miliona dinara za društveno odgovorne aktivnosti, uveo koncept regenerativne poljoprivrede kod domaćih dobavljača, zasadio više od 2.000 stabala i nastavio sa edukativnim programom o važnosti zdrave ishrane i fizičke aktivnosti u osnovnim školama širom Srbije. Sve ovo je samo deo inicijativa na osnovu kojih je udruženje „Moja Srbija“ dodelilo nagradu „Dobročinitelj“ kompaniji Nestlé za društveno odgovorne aktivnosti u 2020, 2021, i 2022. godini.

nestle dobio priznanje dobročinitelja 2023
nestle prima priznanja dobročinitelja

 

Nestlé je u Srbiji donirao svoje proizvode u vrednosti od oko 90 miliona dinara kroz redovne donacije bankama hrane Vojvodine, Niša i Beograda i Federaciji banaka hrane Srbije, kao i kroz nacionalnu kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“. Tokom pandemije, podrška je pružena lekarima i marginalizovanim grupama, a Kliničkom centru Srbije donirane su i preko potrebne infuzione pumpe. 

Nestlé je započeo investiciju od 450.000 švajcarskih franaka u uvođenje regenerativne poljoprivrede, koja je već dve godine zastupljena na banatskim njivama kod dobavljača povrća za Začin C, u cilju očuvanja zdravlja zemljišta, borbe protiv klimatskih promena, kao i podrške srpskim poljoprivrednicima. 

„Biti dobročinitelj je nešto što se ne kupuje, to je nešto u šta se veruje i na čemu se radi svakog dana. Vodimo računa o zajednici u kojoj poslujemo i imamo potrebu da joj uzvratimo poverenje – studentima, roditeljima, poljoprivrednicima, srpskoj prirodi, ali i svima onima kojima je pomoć neophodna. Posebno smo ponosni što smo u poslednje tri godine, svake godine u odnosu na prethodnu, duplirali količine donirane hrane ugroženim grupama. Ovo priznanje naših građana je samo još jedan motiv da nastavimo dalje u svojoj misiji“, izjavila je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Nestlé.

Već duže od decenije, Nestlé u Srbiji sprovodi nekomercijalni program ZdravoRastimo u kome je do sada učestvovalo više od 120.000 dece. Osim toga, Nestlé kontinuirano ulaže u mlade profesionalce, kojima pruža prilike da steknu praktično znanje u korporativnoj sredini kroz brojne prakse i mentorstva, kao i kroz akreditovani program dualnog obrazovanja koji je odobrila Privredna komora Srbije. 

Ovom prilikom, udruženje „Moja Srbija“, u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji”, 13. godinu zaredom nagradilo je Nestlé „Začin C“ kao omiljeni proizvod u kategoriji dodataka jelima, na osnovu glasova potrošača.