Sort by
Sort by

Nestlé Srbija dobitnik nagrade „Poslovni uspeh“ Privredne komore Srbije

Žena prima nagradu „Poslovni uspeh“ za Nestlé Srbija
Back to Press releases

Nestlé Srbija dobitnik je nagrade za poslovni uspeh u 2022. godini, koju Privredna komora Srbije (PKS) tradicionalno dodeljuje još od 1969. najuspešnijim kompanijama i vodećim poslovnim liderima u Srbiji. Ovo priznanje kompanija je dobila zahvaljujući ispunjavanju održivih principa poslovanja i društvenoj odgovornosti koja se pre svega ogleda u podršci domaćim poljoprivrednicima, kao i redovnim donacijama hrane ugroženim grupama širom Srbije.

„Naći se među najuspešnijim privrednim društvima u Srbiji u toku 2022. godine za nas predstavlja veliko i značajno priznanje koje pokazuje da su naši poslovni rezultati i društveno odgovorno poslovanje ostali zapaženi u biznis zajednici. Ono ujedno predstavlja i snažnu motivaciju da nastavimo sa daljom implementacijom principa održivosti u našem poslovanju i donacijama hrane ugroženim grupama stanovništva“, istakla je Marjana Davidović, generalna direktorka Nestlé-a za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

Nagrada „Poslovni uspeh“ Privredne komore Srbije za Nestlé Srbija

U okviru nacionalne kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i inicijative za pomoć stanovništvu Ukrajine, u saradnji sa bankama hrane iz cele Srbije i Komesarijatom za izbeglice i migracije, Nestlé Srbija ukupno je donirao više od 25 tona svojih proizvoda ugroženim grupama u vrednosti većoj od 38 miliona dinara. Kompanija konstantnim naporima ostaje dosledna svojoj misiji odgovornog upravljanja viškovima hrane redovnim praćenjem rokova trajanja, ispravnim skladištenjem i logistikom koji obezbeđuju, pre svega, bezbednost proizvoda, i minimizuju negativne uticaje koje bacanje hrane i njeno uništavanje imaju na životnu sredinu, sve sa ciljem pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Takođe, Srbija je prva zemlja u regionu u kojoj je Nestlé počeo da primenjuje principe globalnog programa regenerativne poljoprivrede, a u njega će, pored kompanija Telek Paprika i Geneza iz Kanjiže, uskoro biti uključeni i drugi dobavljači za potrebe nove fabrike u Surčinu.