Sort by
Sort by

Vreme je za ZdravoZnanje! ZdravoRastimo turnir nagrađuje najspremnije osnovce

U samom finišu kampanje Svaki dan je sportski dan, koja je ujedinila celu Srbiju u cilju promocije dobrobiti redovne fizičke aktivnosti na zdravo odrastanje, na edukativnoj platformi Shtreber startuje ZdravoRastimo turnir znanja
Zdravo znanje
Back to Press releases

Svi učesnici besplatnog online nadmetanja mogu da provere svoje znanje o zdravim životnim navikama, a oni najupućeniji biće u prilici da osvoje vredne nagrade. Pod sloganom ,,Vreme je za ZdravoZnanje”, ovogodišnji turnir biće održan od 20. oktobra do 3. novembra, a prijave su otvorene za učenike svih osnovnih škola u Srbiji.

Edukacija mališana o zdravim životnim navikama važan je deo vaspitanja i odrastanja, ali držanje njihove pažnje za roditelje nekada predstavlja pravi izazov. Zato i ove godine ZdravoRastimo, projekat koji je pokrenula kompanija Nestlé u saradnji sa edukativnom platformom Shtreber i uz podršku Saveza za školski sport Srbije, poziva decu i roditelje iz cele Srbije da kroz edukativne igre provere i prošire znanje o zdravim životnim navikama i budu u trci za vredne nagrade koje će ih motivisati da se pokrenu i redovnu fizičku aktivnost uvrste u svakodnevnu rutinu.

ZdravoRastimo turnir znanja se ove godine nadovezuje na nacionalnu kampanju Svaki dan je sportski dan koja je osmišljena sa ciljem da redovnu fizičku aktivnost deci školskog uzrasta predstavi kao nešto što može biti zabavno, ne oduzima mnogo vremena, a ima veliki značaj za zdrav rast i razvoj. Uz nesebičnu pomoć Ministarstva prosvete, osnovci širom Srbije pozvani su da tokom 21 dana pored školskih klupa i u dvorištima osnovih škola svakodnevno odvoje nekoliko minuta za jednostavne vežbe. Za ovaj izazov dobili su podršku svojih predavača, roditelja, ali i cele nacije koja se koristeći #nacionalnorazmrdavanje priključila osnovcima na društvenim mrežama i ohrabrila ih u ovom važnom poduhvatu.

ZdravoRastimo turnir znanja ne samo da pruža zabavu i izazove za naše najmlađe, već i promoviše redovnu fizičku aktivnost i izbalansiranu ishranu kao ključne uslove za pravilno odrastanje. Prema istraživanju Instituta Batut samo jedna trećina školske dece fizički je aktivna svakog dana, što u kombinaciji sa neadekvatnom ishranom vodi u prekomerenu telesnu masu i gojaznost, koji za posledicu imaju niz zdravstvenih problema. Bilo koji vid kretanja preduslov je dobrog zdravlja, kako fizičkog tako i mentalnog. Zato su incijative poput Sportskih dana i ZdravoRastimo turnira znanja izuzetno važne u kreiranju zdravih navika u formativnom periodu odrastanja.

Turnir je deo edukativnog programa ZdravoRastimo koji kompanija Nestlé u Srbiji sprovodi u partnerstvu sa Savezom za školski sport Srbije i Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” punih 12 godina u sklopu globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids. Do sada je njime obuhvaćeno više od 120.000 osnovaca, koji su stekli dragocena znanja o uravnoteženoj ishrani i važnosti redovne fizičke aktivnosti.