Sort by
Sort by

Igre sa mačkom u kućnim uslovima

Saveti kako da vaša mačka bude zdrava i srećna i kada živi u kućnim uslovima
macke

Igra je od suštinske važnosti za vašu mačku; od rođenja, pa i u starijoj dobi mačke vole da skaču, jure i love različite stvari. U stvari, igra sa vašom mačkom je nešto najzabavnije što možete iskusiti kao njen vlasnik.

Eksperti iz našeg Purina brenda za negu kućnih ljubimaca napravili su spisak igara koje će obogatiti život vaše mačke, obezbediti njenu mentalnu stimulaciju i osnažiti posebnu vezu koja postoji među vama.

1. Jurenje za plenom

Koristite igračku da biste simulirali kretanje plena. Vucite igračku vezanu za uzicu po podu praveći povremene pauze, kao što bi to učinila i neka životinja, i tako podstaknite mačku da jurne i skoči, kao što bi to radila i u divljini. To će povećati njenu brzinu i agilnost i stimulisati njen lovački instinkt. Preporučljivo je da držite igračku sakrivenu dok ne dođe vreme za igru, kako mačka ne bi izgubila interesovanje za tu igračku.

2. Zabava sa mačjom travom

Ispunite neku igračku ili lopticu prirodnom mačjom travom (ili kupite igračku ili lopticu koje već sadrže mačju travu) da biste više zainteresovali vašu mačku za igračku. Imajte ipak na umu da nisu baš sve mačke ljubitelji mačje trave.

3. Trči i donesi

Pravo je iznenađenje, ali mnoge mačke vole da se igraju igre donošenja loptice koju ste bacili – ili bar da trče za lopticom i hvataju je. Lopte simuliraju brzo, neočekivano kretanje plena. Možete staviti i zvonce u lopticu da biste privukli pažnju mačke, pa zakotrljajte ili bacite lopticu tako da je mačka može videti i pojuriti je. Neke mačke posebno dobro reaguju kada se loptica zakotrlja ili baci u drugu sobu ili iza ugla.

4. Igra sa hranom

Hranilice za mačke i loptice sa hranom su igračke koje u sebi sadrže hranu za mačke. Kotrljanjem ili bacanjem i udaranjem igračke, vaša mačka može u jednom trenutku osloboditi nekoliko komadića hrane. Korišćenje igračke hranilice za mačke stimuliše želju vaše mačke da lovi i potrudi se za hranu. Nemojte zaboraviti da povedete računa o količini hrane u igrački hranilici i uračunate je u dnevnu količinu hrane koju treba da dobije vaša mačka.

Upamtite

Podstaknite vašu mačku da se igra bar 20 minuta dnevno da bi održavala i povećala svoju fizičku kondiciju. Vreme odvojeno za igru sa vašom mačkom nije samo luksuz – to je potreba u cilju očuvanja zdravlja i opšte dobrobiti vaše mačke. Međutim, bez obzira na sve i bez obzira na jedinstvenu ličnost vaše kućne ljubimice, vreme za igru nikada ne bi smelo da se samo otaljava. Budite kreativni, zabavite se i videćete koliko će vam to dobra činiti, i vama i vašoj mački!

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.