Sort by
Sort by

Nestlé vas poziva na veliki kulinarski izazov: Takmičite se za priliku da osvojite besplatan kurs kuvanja našeg poznatog kuvara Slobodana Radete

Povodom Međunarodnog dana kuvara, koji se širom sveta obeležava 20. oktobra, Nestlé organizuje ZdravoKlopajmo dan – takmičenje u kuvanju za roditelje i decu!

kulinarski izazov
Back to Press releases

Beograd, 11. oktobar 2021. – Da li ste se ikada zapitali kakav biste kuvarski tandem bili sa vašim detetom? ZdravoKlopajmo dan idealna je prilika da to saznate! Nestlé i ove godine organizuje ZdravoKlopajmo dan, povodom Međunarodnog dana kuvara koji se širom sveta obeležava 20. oktobra.

Da dobijete priliku da se zajedno sa svojom decom nadmećete u kulinarskom izazovu u Belgrade Kitchen Party-ju gde ćete pripremati jelo koje će ocenjivati stručni žiri, postanete zvezda ovog događaja i osvojite besplatni kurs kuvanja našeg istaknutog kuvara Slobodana Radete, uključite se u takmičenje koje se odvija na društvenim mrežama! Posetite Instagram i Facebook profile naših poznatih influenseraStrahinje Ćalovića (Tatin dnevnik), Aleksandre Đorđević (Big Mama) i Kristine Radenković, i ostavite kreativne komentare ispod njihovih objava na ovu temu, uz #zdravorastimo i #zdravoklopajmo do 14. oktobra.

„Kuvanje ne mora da bude obaveza. Uz dobar stav, deca će veoma brzo shvatiti da je kuvanje aktivnost u kojoj može da učestvuje čitava porodica i biće veoma uzbuđeni da pomognu. Kroz ZdravoKlopajmo dan to želimo i da pokažemo, ali i da roditeljima i deci pružimo priliku da na zabavan način to saznaju“, izjavila je Koraljka Novina Brkić, regionalna nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Događaj se organizuje u okviru projekta ZdravoRastimo koji kompanija Nestlé u Srbiji sprovodi već 10 godina, a koji ima za cilj podizanje svesti dece, njihovih roditelja i staratelja o važnosti pravilne ishrane. Na ovaj način Nestlé želi da podstakne roditelje da češće kuvaju zajedno sa decom i tako im prenesu osnovna znanja o zdravim namirnicama i navikama u ishrani.

Jedna od važnijih misija kompanije Nestlé u Srbiji je i briga o zajednici u kojoj posluje. Ovogodišnji ZdravoKlopajmo dan poslaće i snažnu poruku o održivosti – učesnici kulinarskog izazova će na korišćenje dobiti takozvano „ružno povrće“ - sastojke koji nisu estetski savršeni, ali su podjednako hranljivi. Nestlé se zalaže za očuvanje životne sredine i aktivno radi na potpunom prelasku ka cirkularnoj ekonomiji, te želi da ukaže na to koliko je važno ne bacati namirnice koje nisu savršenog izgleda, kao i koliko je važno pravilno upravljati otpadom od hrane, sa ciljem da se smanji nepotrebno bacanje hrane.