Sort by
Sort by

Profesorka iz Bora čiji đaci sa zadovoljstvom uče o zdravim navikama

zdravorastimo bor

Profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja iz Bora, Mirjana Spasić, jedan je od primera kako bi trebalo raditi sa decom u cilju unapređenja njihovog sveukupnog zdravlja. Osnovna škola „3. oktobar“ u Boru u kojoj radi jedna je od onih koje učestvuju u projektu „ZdravoRastimo” i koji na nivou Srbije sprovodi kompanija Nestlé, što ju je i motivisalo da svojim đacima ponudi drugačije načine da se aktiviraju.

Brojni stručnjaci nas tokom poslednje decenije upozoravaju i napominju da gojaznost u dečijem uzrastu predstavlja ozbiljan zdravstveni problem sa brojnim komplikacijama i posledicama po zdravlje i u kasnijem životnom dobu.

Svesna ovog problema, a u cilju obezbeđivanja zdravije budućnosti za decu i porodice, kompanija Nestlé u Srbiji već 9 godina zaredom realizuje projekat „ZdravoRastimo” koji je deo globalne Nestlé inicijative pod nazivom „Healthy Kids“. Glavni cilj projekta je podizanje svesti o pravilnoj ishrani, zdravlju, zdravom životu kao i popularizovanje fizičke aktivnosti i sporta među učenicima.

Među glavnim nosiocima projekta su profesori fizičkog vaspitanja u osnovnim školama, a jedna od njih je i Mirjana Spasić, profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u OŠ „3. oktobar“ u Boru.

Ona je istakla da se manjak fizičke aktivnosti odražava na sveukupno zdravlje i imunitet učenika, a kao posledica toga su česte povrede zglobno-koštanog sistema sa kojima se svakodnevno susreće u praksi.

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.