Nestlé objavio preuzimanje poslovanja Centroproizvoda

maj 5, 2011

Nestlé je danas objavio da je postigao dogovor o preuzimanju poslovanja Centroproizvoda, jednog od vodećih proizvođača hrane u Srbiji.

Kupovina obuhvata Centroproizvodov asortiman za kulinarstvo (začini i arome, praškasti proizvodi, supe i prelivi), napitke (napitci od čokolade i čajevi) i konditorske proizvode (namazi i čokoladne štanglice). Očekuje se da će u 2011. godini prodaja dostići iznos od oko 2,5 milijarde dinara.

Uslovi transakcije, koji su predmet pravnog odobrenja, još nisu poznati.

Centroproizvod je prepoznatljiv po kvalitetu robne marke C koja ima tradiciju dugu 60 godina. Vodeća robna marka Začin C je sastavni deo svake kuhinje širom Srbije. Transakcija će takođe obuhvatiti Centroproizvodovu fabriku u Surčinu.

Marco Travaglia, predsednik Upravnog odbora Nestlé Adriatic, izjavio je: „Ova akvizicija je strateški potez koji će ojačati prisustvo kompanije Nestlé u regionu. Portfolio Centroproizvoda je veoma sličan našem, a lokalna proizvodnja u surčinskom postrojenju sa svojim mogućnostima za distribuciju predstavlja veliku vrednost za nas.”

Nestle je u Adriatic regionu prisutan od 2003. godine i trenutno zapošljava oko 500 ljudi i upravlja fabrikom u Staroj Pazovi u Srbiji.

Kontakt osoba:
Olivera Međugorac
Direktor
Korporativne komunikacije - Nestlé Adriatic Region
Telefon: +385 1 6328 010
Mobilni: +385 98 478 400
E-mail: olivera.medjugorac@hr.nestle.com
press@hr.nestle.com